Banner 980x90

5 noderīgi padomi, kā stiprināt pāra attiecības

Pāra attiecības vienmēr tiek uzsāktas ar lielām cerībām, sapņiem, rozā brillēm, plāniem par nākotni. Tomēr ar laiku, ar kopīgi pavadītiem gadiem, grūtībām, bērnu ienākšanu ģimenē, saprotams, ka vairs nav tā, kā bija sākumā. 

Un vai vispār vajag? Jo patiesā attiecību kvalitāte un vērtība izveidojas ar laiku, kad otrs cilvēks iepazīts no visām viņa personības šķautnēm, kad risināti strīdi un pārvarētas krīzes, kad pavadītas naktis pie saslimušu bērnu gultiņām un kopā apēsts puds sāls. Tas ir rūdījums, kas attiecības pārvērš par dārgakmeni. 

Tomēr katrs grūtais brīdis, pārdzīvojums, strīds – tās ir lietas, kurām pretējā svaru kausā jāliek kaut kas skaists, mīļš, patīkams. Ja svaru kauss visu laiku būs tikai rūpju pusē, tad attiecības agri vai vēlu neizturēs. Ko likt otrā svaru kausā? Kā rūpēties par attiecību kvalitāti, padarīt tās vēl labākas un noturīgākas?

Turpiniet iet uz randiņiem


Regulāri randiņi ir tie mazie mirkļi, ko jāiemācās noturēt sev jebkurā attiecību posmā. Jā, varbūt būs periodi, kad randiņu nebūs daudz, bet tad, kad tie būs, tos var padarīt īpašus un gaidītus. Attaisnojums, ka nav laika randiņiem, īsti neiztur kritiku, jo randiņš var būt arī ātra satikšanās uz kafiju pusdienlaikā. Randiņš pat var būt mājās, kad bērni aizgājuši gulēt. Uzklājiet galdu, radiet romantisku noskaņu, un jau būs pavisam cita sajūta. 

Randiņi ir tas veids, kā saglabāt dzirkstelīti, ilgošanos un patīkamo satraukuma sajūtu pirms tikšanās. Un neaizmirstiet sapucēties savam mīļotajam cilvēkam par prieku!

Sviniet savas jubilejas
Vai jums ir paradums atzīmēt savas pāra jubilejas? Teiksiet, ka tā ir banalitāte, kurai nav vērts tērēt laiku. Tomēr tie ir jūsu attiecību atskaites punkti, kuriem vajadzētu pievērst uzmanību, kurus atcerēties, jo tas parāda, ka attiecības un to kvalitāte jums nav vienaldzīga. Savas īpašās dienas ir jāplāno un jāatzīmē. Varat sagatavot otram jauku dāvanu vai pārsteigumu, kopā kaut kur doties, kaut vai uzrakstīt mīļu un romantisku zīmīti, ja diena ir pavisam aizņemta.

Ieplānojiet romantisku atpūtu diviem
Dzīvojot zem viena jumta, kopīgi rūpējoties par mājsaimniecību un bērniem, ikdienā tomēr samazinās romantikas daudzums. Tāpēc labs veids, kā saņemt tās emocijas, kas nepieciešamas jums kā pārim, ir ik pa laikam ieplānot romantisku atpūtu diviem ārpus mājas. Tā var būt cita valsts, cita pilsēta vai kāda SPA viesnīca. Romantiska atpūta diviem ar nakšņošanu būs lieliska iespēja atpūsties, izbaudīt sarunas un intīmus brīžus, kas mīlošam pārim ir ļoti būtiski, lai justos pilnvērtīgi. Kaut vai reizi gadā ieplānojiet sev romantisku atpūtu diviem – tā būs dāvana sev pašiem, savām attiecībām un mīlestībai, kas ir pelnījusi, lai liesmas ik pa laikam tiktu uzpūstas.

Nezaudējiet maiguma izpausmes ikdienā


Attiecību speciālisti un arī psihologi apgalvo, ka noturīgās attiecībās būtisku lomu spēlē tas, vai pāra starpā saglabājas fiziski tuvas un mīļas attiecības, maiguma izpausmes arī ikdienas situācijās, nevis tikai intīmo attiecību laikā. 

Pieskārieni, apskāvieni, bučas, skatiens, mīļš vārds – tas viss neprasa ne lielu piepūli, ne daudz laika. Tas ir tikai ieraduma jautājums. Bet tas sniegs jūsu attiecībām tik daudz, jo, esot pāra attiecībās, tieši fiziskais kontakts ir ļoti nozīmīgs, lai justos labi.

Sarunājieties un vēlreiz sarunājieties!
Tas var šķist dīvains ieteikums, jo mēs taču ar savu tuvāko cilvēku sarunājamies katru dienu. Tomēr ikdienas sarunas vairāk ir par sīkumiem, praktiskām lietām. Padomājiet, cik bieži jums ar savu mīļoto cilvēku ir sarunas par kaut ko patiešām svarīgu – pat to, kā jūtaties, ko domājat, ko vēlaties no attiecībām, kas jūs sāpina vai iepriecina utt. Cik bieži jūs atklājat savu dvēseli otram, ar cieņu un pacietību uzklausāt viens otru? Ja kāds no partneriem attiecībās jūtas nesaprasts vai nesadzirdēts, tas nenāk par labu attiecību kvalitātei. Tāpēc ir svarīgi mācēt sarunāties ne tikai par ikdienas lietām, bet arī būtisko.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)