Banner 980x90

Muzejs aicina ģimenes uz auduma apdrukas darbnīcu

Sestdien, 18.februārī no plkst.12.00 līdz plkst.15.00 Talsu novada muzejs aicina ģimenes piedalīties auduma apdrukas darbnīcā un apdrukāt auduma maisiņus ar mākslinieka Kārļa Sūniņa tautiskā stila zīmējumiem bez maksas.

Kārlis Sūniņš dzimis 1907.gada 27.februārī Talsu apriņķa Laidzes pagasta Skoru mājās, mācījies Latvijas Mākslas akadēmijā, bijis viens no latviešu akvareļglezniecības skolas pamatu veidotājiem.

Par godu Kārļa Sūniņa 110. dzimšanas dienai Talsu novada muzejs ar novada kultūras un tūrisma projektu konkursa atbalstu aicina ģimenes apdrukāt auduma maisiņus ar Kārļa Sūniņa tautiskā stila zīmējumiem no grāmatu zīmējumu skicēm. Lai piedalītos darbnīcā, nav nepieciešamas priekšzināšanas, vien vēlme kopīgi pavadīt laiku muzejā un pašiem iemācīties apdrukāt audumu sietspiedes tehnikā. Darbnīcu vadīs Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja speciāliste Kristīne Šica. Auduma maisiņi apdrukai būs pieejami ierobežotā skaitā. Dalībnieki var ņemt līdzi savu kokvilnas maisiņu, T-kreklu, vai kādu citu kokvilnas audumu gaišā krāsā, ko vēlas apdrukāt.

Dalība auduma apdrukas darbnīcā ir bez maksas, taču, ja ģimene vēlas apskatīt arī muzeju, ieejas biļete muzejā ģimenēm maksā no 1,50 līdz 2,00 eiro.

Ieva Priede, Talsu novada muzeja galvenā speciāliste izglītojošajā darbā

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)