Banner 980x90

Talsu novadā pašvaldība līdzfinansēs nekustamā īpašuma pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas sistēmai

Jelgava, 7.febr., LETA. Līdz 31.maijam nekustamā īpašuma saimnieki Talsu novadā var iesniegt pieteikumu, lai pretendētu uz pašvaldības finansiālu atbalstu īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības komunikācijas speciāliste Dana Vecmane.

Uz līdzfinansējumu var pretendēt fiziskas personas ar nosacījumu, ja pieslēguma izbūves attālums līdz centralizētajiem kanalizācijas tīkliem ir vairāk nekā desmit metru. Līdzfinansējums tiks piešķirts pieslēguma projektēšanas un būvniecības izmaksu segšanai.

Pirmās grupas invalīdiem, daudzbērnu ģimenēm un citām sociāli mazāk aizsargātām personām pašvaldība var segt izmaksas pilnībā, taču ne vairāk par 3000 eiro. Pārējie īpašnieki var pretendēt uz 50% atbalstu, bet gadījumā, ja jau ir izstrādāts pieslēguma būvprojekts, pašvaldības līdzfinansējums var sasniegt 60%.

Pašvaldības 2018.gada budžetā līdzfinansējuma nodrošināšanai paredzēti 20 000 eiro.

Atbalstot iedzīvotājus, pašvaldība plāno veicināt jaunus pieslēgumus centralizētajiem kanalizācijas tīkliem SIA "Talsu ūdens" apkalpes zonā un mazināt riskus apkārtējās vides piesārņošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)