Banner 980x90

Ar divu izdevumu atvēršanu svinēs Talsu vārda dienu

Ventspils, 17.janv., LETA. Šodien Talsos, svinot pilsētas vārda dienu, nāks klajā divi izdevumi, kas vēstī par izciliem talseniekiem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Plkst.18 Talsu tautas namā pilsētas vārda diena tiks svinēta ar žurnāla "Talsenieku stāsts Latvijas simtgadei" atvēršanas pasākumu. Žurnāls iznāk jau otro gadu un ļauj uzzināt vairāk par Talsu izcilajām, interesantajām un spilgtajām personībām, kuras ar saviem darbiem, attieksmi pret dzīvi un vērtībām stiprinājušas, attīstījušas un palīdzējušas daudzināt Talsu novadu. Izdevums vēsta par žurnālisti Inu Strazdiņu, mūziķi Raimondu Tigulu, novadpētnieku Zigurdu Kalmani, mākslinieci Gunu Millersoni un fotogrāfu Uldi Balgu. Žurnāls kā rakstisks kultūrvēstures izziņas materiāls būs pieejams Talsu novada bibliotēkās, skolās, muzejos, pašvaldībā, pašvaldības kultūras iestādēs un citās publiskās vietās.

Savukārt plkst.17 Talsu novada muzejā ikviens aicināts uz grāmatas "Tur aiz skolas kalna" atvēršanu un tikšanos ar autori Mudīti Tauriņu. Apjomīgā, bagātā latviešu valodā uzrakstītā grāmata par stipras latviešu dzimtas pārstāves dzīves gājumu sniedz kolorītu laikmeta raksturojumu septiņu gadu desmitu garumā. Grāmatas autores visromantiskākās un jūsmīgākās jaunības atmiņas vēstī par Kurzemes pusē aizvadīto laiku.

1231.gada 17.janvārī Romas pāvesta sūtņa Ainas Balduīna līgumā ar kuršu cilšu vecākajiem pirmo reizi minēts Talsu vārds. Savulaik Talsu pilsētas dome šo dienu ir pasludinājusi par Talsu vārda dienu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)