Banner 980x90

Astoņi deputāti aicina Talsu mēru Edgaru Zelderi atkāpties no amata

Ventspils, 31.maijs, LETA. Astoņi Talsu novada domes deputāti vērsušies ar iesniegumu domē, aicinot domes priekšsēdētāju Edgaru Zelderi ("Mēs - Talsiem un novadam") atkāpties no amata, aģentūru LETA informēja partijas "Talsu novada attīstībai" deputāti.

Iesniegumu parakstījušie deputāti informē, ka viņi nepiedalīsies šodien plānotajā domes sēdē, un aicina Zelderi līdz 6.jūnijam paziņot par savu atkāpšanos no domes priekšsēdētāja amata.

Aicinājums mēram atkāpties iesniegumā tiek pamatots ar to, ka Zeldera un domes priekšsēdētāja vietnieces attīstības, kultūras un sporta jautājumos Ilzes Indriksones (VL-TB/LNNK) darbības un bezdarbības rezultātā pašvaldībai pastāvot risks neizpildīt savas saistības, tiekot radīti tiesvedības draudi, iespējami materiāli zaudējumi un apdraudēta vairāku projektu īstenošana.

"Abu minēto personu autoritārā vadības stila un darbinieku mobinga dēļ tiek būtiski traucēts Talsu novada izpildvaras darbs. Sistemātiski netiek ievērota pašvaldībai saistoša domes sēžu vadības kārtība un Ētikas kodekss," teikts astoņu deputātu iesniegumā.

Aicinājumu mēram atkāpties parakstījuši astoņi no kopumā 17 domes deputātiem - partijas "Talsu novada attīstībai" deputāti Andis Astrātovs, Ģirts Kalnbirze, Oļegs Solovjovs un Gerda Zeberiņa, Latvijas Zaļās partijas deputāti Alfons Spēks un Tabita Kalniņa, Latvijas Reģionu apvienības deputāte Daiga Feldmane un Jaunās konservatīvās partijas deputāte Inga Gluzda.

Jau ziņots, ka pēc pērn jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām Talsu novadā nomainījās vara. Sešu Talsu novada domē ievēlēto partiju pārstāvji parakstīja vienošanās memorandu par sadarbību. Sadarbības memorandu parakstīja partijas "Mēs - Talsiem un novadam", Latvijas Zemnieku savienības, Latvijas Zaļās partijas, "Vienotības", "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Jaunās Konservatīvās partijas pārstāvji, kuriem kopā Talsu novada domē ir 12 no 17 deputātu vietām. Par domes priekšsēdētāju ar 12 balsīm "par" tika ievēlēts Zelderis.

Ārpus sadarbības memoranda palika iepriekšējā Talsu novada domes priekšsēdētāja Aivara Lācarus pārstāvētā partija "Talsu novada attīstībai" ar četriem deputātiem un Latvijas Reģionu apvienība, kas ieguva vienu deputāta vietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)