Banner 980x90

Atkritumu apsaimniekotāja "Piejūra" glābšanai pašvaldībām pamatkapitālā būs jāiegulda 274 350 eiro

Rīga, 28.maijs, LETA. Lai nodrošinātu pašvaldību kapitālsabiedrības SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra" stabilitāti, akciju turētājiem tā pamatkapitālā būs jāiegulda 274 350 eiro, aģentūrai LETA apliecināja Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam").

Novada vadītājs skaidroja, ka ir pieņemts lēmums par vispārējā audita veikšanu uzņēmumā, un šim mērķim ir piesaistīti auditori no trijām pašvaldībām - Tukuma, Jūrmalas un Talsiem. Audita gala ziņojums akcionāriem tiks iesniegts 11.jūnijā.

Lukmans arī apgalvoja, ka ir veikti daudzi "Piejūras" darbības uzlabošanas pasākumi. Proti, ir saskaņoti ar kreditoriem iepriekš noslēgtie līgumi, ar Valsts ieņēmuma dienestu (VID) ir saskaņots nodokļu maksājumu grafiks. VID publiskotā informācija liecina, ka uz maija beigām uzņēmuma saistības pret valsti ir 100 477 eiro.

Tāpat, lai uzņēmumu nostabilizētu, pašvaldības par plānotajiem sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem kapitālsabiedrībai arī maksā avansā.

"Lai nodrošinātu uzņēmuma stabilitāti un uzņēmuma attīstību turpmāk, nākamais, kas būs jādara, visām deviņām pašvaldībām būs jālemj par "Piejūras" pamatkapitāla palielināšanu. Visām pašvaldībām kopumā būtu jāiegulda 274 350 eiro," informēja domes priekšsēdētājs, skaidrojot, ka no Tukuma novada pašvaldības šis ieguldījums būs nedaudz mazāk par 56 000 eiro.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Piejūras" zaudējumi pērn sasnieguši 390 087 eiro. Uzņēmuma apgrozījums bijis 2,799 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka Jūrmalas domes, Talsu, Tukuma, Kandavas, Engures, Dundagas, Jaunpils, Mērsraga un Rojas novadu domju kapitāldaļu turētāju pārstāvji "ir konstatējuši faktus, kas norāda uz sabiedrības valdes nesaimniecisku un, iespējams, prettiesisku rīcību, neapzinātu vai apzinātu bezdarbību un iespējamiem normatīvo aktu pārkāpumiem". Tas konstatēts, izskatot "Piejūras" valdes pārskatu par 2018.gada finanšu darbību, valdes plānu un priekšlikumus uzņēmuma maksātspējas uzlabošanai, iepazīstoties ar "Swedbank" sniegto informāciju, uzklausot neatkarīgā revidenta SIA "Auditorfirma inspekcija" viedokli un, iepazīstoties ar Tukuma novada domes speciālistu izlases kārtā veikto iepirkumu un finanšu dokumentu pārbaudi.

Tāpēc uzņēmuma valde - valdes priekšsēdētāja Indra Rassone, kā arī valdes locekļi Ojārs Āboltiņš un Raimonds Bērziņš - ir zaudējusi kapitāla daļu turētāju uzticību un tika atsaukta pilnā sastāvā.

Ar dalībnieku sapulces lēmumu par "Piejūras" pagaidu valdes locekli iecelts Ēriks Zaporožecs, kura galvenais darba uzdevums ir nodrošināt nepārtrauktu sadzīves atkritumu pakalpojuma sniegšanu, organizēt uzņēmuma iekšējās revīzijas veikšanu, 2018.gada pārskata sagatavošanu un 2019.gada budžeta izvērtēšanu, kā arī regulāru akcionāru informēšanu par situāciju uzņēmumā. Pēc revīzijas ziņojuma saņemšanas dalībnieki lems par tālāko rīcību atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam. Tiks lemts arī par uzņēmuma valdes skaitlisko sastāvu un atklāta konkursa izsludināšanu uz valdes locekļa amatu.

"Piejūras" akcionāri arī norāda, ka uzņēmuma sniegtie pakalpojumi tiks nodrošināti bez pārtraukuma esošajā apjomā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)