Banner 980x90

Bijušais Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs Pinkens tiesā apstrīd lēmumu par atbrīvošanu no amata

Rīga, 12.sept., LETA. Bijušais Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs Aldis Pinkens Kurzemes rajona tiesā Talsos 9.septembrī apstrīdējis Dundagas novada domes lēmumu par viņa atbrīvošanu no amata, aģentūrai LETA pastāstīja Pinkens.

Viņš iesniegumā tiesai lūdzis atcelt lēmumu par darba attiecību izbeigšanu, atjaunot viņu amatā, kā arī izmaksāt darba algu par visu periodu, kad liegts strādāt.

Kurzemes rajona tiesas pārstāve sadarbībai ar plašsaziņas līdzekļiem Dita Mauriša aģentūrai LETA sacīja, ka iesniegums vēl nav izskatīts. Tiesa to izdarīs septiņu darba dienu laikā.

Kā vēstīts, 9.augustā Dundagas dome ārkārtas sēdē ar piecām pozīcijas deputātu balsīm nolēma atbrīvot no amata Kolkas pagasta pārvaldes vadītāju Pinkenu.

Pinkens uzskata, ka no amata atbrīvots nepamatoti, jo Dundagas novada domes priekšsēdētājs Aldis Felts ("Mūsu cilvēkiem") nespējot nosaukt nevienu konkrētu likuma normu, kuru viņš būtu pārkāpis. Kā atbrīvošanas no amata patieso iemeslu Pinkens min nespēju sastrādāties ar pašvaldības izpilddirektori.

"9.augustā saņēmu Kurzemes apgabaltiesas lēmumu, ka Dundagas novada domei ir jāatceļ man piemērotais disciplinārsods un noraidīta prasība par morālā kaitējuma atlīdzināšanu. Aptuveni pēc pusstundas saņēmu informāciju no Dundagas novada domes par ārkārtas domes sēdes sasaukšanu, kurā skatīs jautājumu par manis atbrīvošanu no amata. Domāju, ka šie abi notikumi ir savstarpēji saistīti," pieļāva Pinkens.

Viņš Kurzemes apgabaltiesā ir iesniedzis kasācijas sūdzību par to tiesas nolēmuma daļu, kurā viņam tika atteikts atlīdzināt morālo kaitējumu 1000 eiro apmērā.

Felts gan pašvaldības interneta vietnē, gan 11.septembrī Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputātiem skaidroja, ka Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs bez publiska piedāvājuma pēc saviem ieskatiem pieņem darbā darbiniekus un slēdz saimnieciskus līgumus. Domes priekšsēdētājs arī pārmet Pinkenam, ka viņš tikai pēc sev zināmas izvēles, bez pilnvarojuma pasūtīt projektu, esot noslēdzis līgumu par ēkas "Zītari" pārbūves projektēšanu.

Pinkena atbrīvošana no amata izsauca vietējo iedzīvotāju neapmierinātību un viņi 22.augustā rīkoja piketu, pieprasot atjaunot Pinkenu amatā. Dundagas novada deputāti iedzīvotāju prasību neakceptēja.

Arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) pašvaldībai pieprasīja skaidrojumu par izveidojušos situāciju, taču Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Pašvaldību pārraudzības departamenta Pārraudzības nodaļas vadītājs Aivars Mičuls vakar Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā norādīja, ka Dundagas novada domei ir jāuzlabo komunikācija ar saviem iedzīvotājiem un viņiem jāizskaidro pašvaldības lēmumi. Mičuls uzsvēra, ka ministrs nevar ietekmēt pašvaldības lēmumu atbrīvot kādu darbinieku no amata. Šo strīdu ir jārisina tiesā, piebilda VARAM pārstāvis.

Savukārt Tiesībsarga birojs analizējis Dundagas novada domes vadības un iedzīvotāju konfliktsituāciju no labas pārvaldības aspekta. Tiesībsarga biroja Sociālo, ekonomisko un kultūras tiesību nodaļas vadītāja Ineta Rezevska stāstīja, ka biroja eksperti tikušies klātienē ar pašvaldības vadītāju, izpilddirektori un struktūrvienību vadītājiem. 80% aptaujāto atzinuši, ka viņiem ir bail no izpilddirektores, jo viņa pieprasa bezierunu pakļaušanos, par katru rīcību pieprasa paskaidrojumu, iejaucas citu cilvēku darba pienākumos, klāstīja Rezevska.

Viņa sacīja, ka birojā ir ierosināta pārbaudes lieta, jo eksperti saskata mobinga un bosinga pazīmes. Rezevska solīja mēneša laikā sagatavot atzinumu, kurā būs konkrēti secinājumi un ieteikumi, kā pašvaldības darbu uzlabot.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)