Banner 980x90

Birža pārtrauks tirdzniecību ar "Talsu mežrūpniecības" akcijām

Rīga, 21.marts, LETA. Birža "Nasdaq Riga" no rītdienas, 22.marta, pārtrauks tirdzniecību ar mežizstrādes uzņēmuma "Talsu mežrūpniecība" akcijām, liecina biržas publiskotā informācija.

Biržas valde šodien nolēmusi no 22.marta tirdzniecības sesijas pārtraukt tirdzniecību ar "Talsu mežrūpniecības" akcijām.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šodien beidzas "Talsu mežrūpniecības" akcionāra Gata Štāka izteiktais kompānijas akciju obligātais un galīgais atpirkšanas piedāvājums. Vienas akcijas cena galīgajā atpirkšanas piedāvājumā noteikta 2,1 eiro.

Atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam akciju atpirkšanas galīgā piedāvājuma ietvaros pārējiem kompānijas akcionāriem ir pienākums pārdot tiem piederošās kompānijas akcijas. Ja akcionārs nav pieņēmis galīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu tā izteikšanas termiņā, nākamajā dienā pēc akciju atpirkšanas termiņa beigu dienas akcijas tiek bloķētas akcionāra kontos un akcionārs zaudē tiesības rīkoties ar tām.

Štākam pirms akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanas piederēja 472 938 jeb 95,408% "Talsu mežrūpniecības" akciju. "Talsu mežrūpniecība" kopējais akciju skaits ir 495 699, tajā skaitā publiskā apgrozībā ir 230 000 akciju.

Jau vēstīts, ka "Talsu mežrūpniecība" akcionāri ārkārtas sapulcē 13.janvārī nolēma izslēgt kompānijas akcijas no biržas "Nasdaq Riga". Kompānijas akcijas biržā kotēja kopš 2005.gada 24.februāra, un šobrīd tās ir iekļautas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)