Banner 980x90

Discomania – straumēšana, mikrofoni, skaņas kartes

Straumēšana – dažādu tiešraižu un podkāstu raidīšana ir absolūts hits visā pasaulē. Tā ir iespēja klausītājam nodot visdažādāko informāciju, ļaujot informācijai būt dziļai un plašai, un tiešraižu gadījumā arī reāllaikā mijiedarboties ar savu auditoriju.

Straumēšana

Straumēšana – dažādu tiešraižu un podkāstu raidīšana ir absolūts hits visā pasaulē. Tā ir iespēja klausītājam nodot visdažādāko informāciju, ļaujot informācijai būt dziļai un plašai, un tiešraižu gadījumā arī reāllaikā mijiedarboties ar savu auditoriju. Straumēšana ir kļuvusi īpaši populāra pēdējā laikā, kad ir parādījusies lielāka iespēja klausīties un arī veidot savu saturu.

Straumēšana paredz noteiktus kvalitātes standartus, īpaši pievēršot uzmanību skaņas kvalitātei. Podkāsts ir digitāls audio fails, kura kopējo kvalitāti būtiski ietekmē ierakstīšanai izmantotais mikrofons, ierakstīšanas apstākļi, mikrofona novietošana un skaņas karte. Pats svarīgākais ir labs mikrofons, kuram seko piemēroti ierakstīšanas apstākļi. Ieraksta laikā mikrofons noteikti jānovieto uz statīva – tas var būt gan grīdas, gan galda statīvs. Ja mikrofonam nav USB konektors, būs nepieciešama arī skaņas karte.

Lai neapjuktu plašajā produktu klāstā, Discomania ir izstrādājusi vairākus komplektus, kuros ir viss nepieciešamais, lai straumēšana būtu veikta augstā kvalitātē. Komplektā Podkāsts Nr. 1 iekļauts LD Systems D1014CUSB kondensatora mikrofons ar USB konektoru un ADAM HALL S 8 B statīvs. Komplektā Podkāsts Nr. 2 – AUDIO-TECHNICA AT2020 mikrofons, ATHLETIC MS-1 statīvs, kompaktais SHURE Motiv MVI audio interfeiss un XLR kabeļi. Savukārt PRESONUS AudioBox Studio komplektā bez mikrofona, skaņas kartes un nepieciešamajiem kabeļiem ietilpst arī profesionālas austiņas.

Uzziniet vairāk: https://discomania.lv

Mikrofoni

Mikrofoni un to kvalitāte ir pats pirmais, par ko ir jādomā, lai veiktu labu skaņas ierakstu – vai tas būtu podkāsts vai dziesma. Labas kvalitātes mikrofoni noteikti būs noderīgi arī video konferencēs, kad nepieciešama dzidra, skaidri saprotama skaņa, jo tie apslāpēs apkārtējos trokšņus.

Mikrofoni iedalās dinamiskajos un kondensatora mikrofonos. Dinamiskie mikrofoni visbiežāk tiek izmantoti vokālam, taču mājas un studijas ierakstiem, podkāstiem ļoti labi piemēroti būs kondensatora mikrofoni. Pavisam vienkārši lietojami ir USB mikrofoni, kas būs ideāli podkāstu veidošanai. Profesionālākai lietošanai labi piemērots ir, piemēram, OMNITRONIC MIC CM-78 – kondensatora mikrofons, kas dzirdi ierakstīs praktiski jebkāda veida skaņu.

Jāņem vērā, ka ieraksta laikā mikrofoni mēdz pastiprināti uztvert "p" un "b"  skaņas, kā rezultātā mazinās audio kvalitāte. Lai to novērstu, ieteicams izmantot pop filtru, kas apslāpēs šīs skaņas un padarīs ierakstu vienmērīgu, plūstošu.

Discomania pieejami mikrofoni jebkurām vēlmēm un mērķiem no tādiem ražotājiem kā Aston Microphones, Audio-Technica, NEAT, sE Electronics, Shure, Omnitronic. Palīdzēsim piemeklēt vislabāko variantu jebkuram budžetam.

Uzziniet vairāk: https://discomania.lv

Skaņas kartes

Skaņas kartes – neaizstājamas ierīces augstas kvalitātes audio ierakstu nodrošināšanai. Ierakstot skaņu, neizbēgama ir aizture (latency), kas rada aizkavēšanos starp skaņas veidošanu un tās sadzirdēšanu. No tā izvairīties palīdzēs skaņas kartes.

Skaņas kartes izvēlē būtiskākais ir atrast low-latency risinājumu. Labs rādītājs ir aizture līdz 12 milisekundēm. Vēl noteikti jāpievērš uzmanība savienojamībai ar izvēlēto DAW, pieslēguma veidam, izeju un ieeju skaitam, ieeju kanālu tipiem.

Lieliska izvēle iesācējiem ir PRESONUS STUDIO 24C skaņas karte. Tai ir divi XMAX-L mikrofona priekšpastiprinātāji vokālam un divi instrumentu priekšpastiprinātāji, kā arī iespēja regulēt skaņu, lai viss būtu nepieciešamajā līmenī. Šī skaņas karte ir nedārga, kompakta, bet palīdzēs iegūt profesionālu skaņas kvalitāti arī mājas ierakstīšanas apstākļos.

Discomania pieejamas skaņas kartes instrumentu un vokālu ierakstīšanai, savienošanai ar studijas monitoriem.

Uzziniet vairāk: https://discomania.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)