Banner 980x90

Dundagas novadā jūnijā notiks Slīteres ceļotāju dienas

Ventspils, 24.maijs, LETA. Dundagas novadā 9.jūnijā un 10.jūnijā norisināsies Slīteres ceļotāju dienas, aģentūru LETA informēja Dundagas novada tūrisma informācijas centra pārstāve Alanda Pūliņa.

Slīteres ceļotāju dienās pieredzējuši dabas un novada pētnieki vadīs grupu ekskursijas, pulcējot ģimenes ar bērniem un citus dabas draugus.

Slīteres ceļotāju dienās ar purvu, mežu, pļavu un jūras piekrastes dabas daudzveidību iepazīstinās Latvijā pazīstami dabas pētnieki.

Kopā ar Latvijas Dabas muzeja mikoloģi Initu Dānieli varēs izzināt sēņu pasauli, bet Slīteres Zilo kalnu noslēpumus atklās meža ekoloģe un vides gide Sandra Ikauniece.

Pārgājienus apkārt Pēterezeriem vedīs Ķemeru Nacionālā parka gids Jānis Šlūke, bet kukaiņus varēs pētīt kopā ar entomologu Uģi Piterānu. Puiškalnu aicinās iepazīt ainavu arhitekte Ilze Iesalniece-Brukinga.

9.jūnijā Slīteres muižas pagalmā būs vietējo mājražotāju tirdziņš. Dabas izglītības centrā "Slītere" varēs ne tikai apmeklēt Slīteres bāku, bet arī tās pagalmā iesaistīties dabas izziņas darbnīcās un gida vadībā doties pa Slīteres dabas taku.

10.jūnijā putnu balsīs aicinās ieklausīties biologs Uģis Piterāns, bet gar Rākstupītes krastiem interesentus vedīs dabas pētnieks Vilnis Skuja. Paredzēts arī pilotpārgājiens gar Rīgas līča krastu no Kolkas līdz Ēvažiem, iekļaujoties Eiropas garo distanču kājāmgājēju maršrutā.

Dienu pirms Slīteres ceļotāju dienām, 8.jūnijā, Dundagas pilī notiks konference "Iespējas un izaicinājumi - dzīve nacionālajos parkos un citās dabas teritorijās".

Slīteres Nacionālais parks šogad svin savu 95.gadskārtu. Parks aizņem vairāk nekā 16 000 hektāru lielu teritorija - no Slīteres Zilajiem kalniem un Slīteres bākas dienvidos līdz Kolkasragam ziemeļos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)