Banner 980x90

Īsi pirms neuzticības balsojuma Talsu novada mēram Karolam amatu atstāj pašvaldības izpilddirektors

Rīga, 11.jūl., LETA. Talsu novada pašvaldībā īsi pirms šodien paredzētā neuzticības balsojuma domes priekšsēdētājam Dainim Karolam (LZS) saņemts izpilddirektora Modra Jaunvalka atlūgums, aģentūra LETA uzzināja domē.

Jaunvalks savu lēmumu pamato ar domē izveidojušos politisko situāciju.

"Atsevišķi Talsu novada domes deputāti regulāri ir apšaubījuši manu un izpildvaras darbu. 27.jūnija Talsu novada domes sēdē man atklāti tika izteikta neuzticība. Diemžēl vairs neredzu iespēju turpināt darbu un sasniegt nospraustos mērķus," komentēja izpilddirektors.

Viņš izteica nožēlu, ka nav izdevies paveikt visu, kas bija plānots, un ir pateicīgs pašvaldības darbiniekiem par viņu devumu ikdienas darbā.

Plānots, ka piektdiena, 12.jūlijs, būs viņa pēdējā darba diena. Jaunvalka pienākumus, līdz tiks rasts risinājums, pildīs viņa vietniece Inguna Kaļinka.

Pašlaik norisinās kārtējā domes sēde, un tajā kā pēdējie jautājumi iekļauti jautājumi par izpilddirektora atbrīvošanu un arī neuzticības izteikšanu novada domes priekšsēdētājam.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Jaunvalks amatā apstiprināts 2017.gada jūnija beigās.

Jau vēstīts, ka seši no Talsu novada domes esošās koalīcijas deputātiem iesnieguši pieprasījumu par neuzticības izteikšanu novada domes priekšsēdētājam Karolam. Deputāti pieprasījuši kārtējās Talsu novada domes sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu par neuzticības izteikšanu mēram.

2017.gadā pašvaldību vēlēšanās Talsu novadā tika ievēlēti 17 deputāti, kas pārstāv astoņas partijas. Lai panāktu domes priekšsēdētāja atcelšanu no amata, par šādu lēmumu ir jānobalso deviņiem deputātiem.

Par Karola atbrīvošanu no amata gatavi balsot seši koalīcijas deputāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)