Banner 980x90

Kā izvēlēties labu autoskolu?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ja esi nolēmis sākt mācības autoskolā un iegūt auto vadītāja apliecību, aktuāls ir jautājums, kā atrast labu autoskolu. Velti laiku un atrodi labu autoskolu, kas viesīs uzticību, jo nereti tieši tas ir izšķirīgais moments tajā, cik ilgi mācīsies un kārtosi eksāmenus. 

- Pievērs uzmanību tam, vai akcijas piedāvājumos nav slēpto izmaksu. Ja izvēlies autoskolu pēc saistošas reklāmas, pārliecinies, vai nav gaidāmi papildu izdevumi. Droši nosūti e-pastu ar jautājumiem, piezvani vai apmeklē skolu klātienē. Tev būs visa informācija un vēlāk nebūs pārsteigumu. 
- Pārliecinies, vai mācību laiki tev der un varēsi visas nodarbības apmeklēt.
- Izlasi atsauksmes internetā. Ja par autoskolu ir daudz labu un reālu atsauksmju, visticamāk, ka arī tu nebūsi vīlies šajā skolā. 
- Ja vēlies, iepazīsties ar autoskolas un instruktoru individuālajiem reitingiem Ceļu satiksmes drošības direkcijas mājaslapā. 

Ikviens autobraucējs savas mācības sāk ar B kategorijas auto vadīšanas kursiem. Kas ietverts B kategorijas auto vadīšanas kursos?
- Teorētiskā apmācība – tajā apgūsi ceļu satiksmi no teorētiskā viedokļa – iemācīsies ceļazīmes, satiksmes regulēšanas principus un noteikumus, kā arī pildīsi mācību uzdevumus. Tāpat uzzināsi, kā pareizi lietot automašīnas apgaismes ierīces, kādi ir auto vadītāja pienākumi un visi nepieciešamie dokumenti. 
- Braukšanas apmācība – tajās apgūsi visu par auto tehniskajiem parametriem un reālo braukšanas praksi ielas satiksmē.
- Pirmās palīdzības kursi – šis kurss parasti ilgst divas dienas un tajās apgūst pirmās palīdzības sniegšanas ABC, rīcību ārkārtas situācijās uz ceļa un brīdina no kā ieteicams izvairīties.
- Eksāmeni autoskolā un Ceļu satiksmes drošības direkcijā. 

Cik ilgā laikā var nokārtot B kategorijas auto vadīšanas apliecību?
Teorētiskā apmācība parasti ilgst sešas nedēļas. Šis ir pietiekami ilgs laiks, lai apgūtu noteikumus un spētu nokārtot teorijas eksāmenus. Patstāvīgās mācīšanās process katram ir individuāls, parasti visi izmanto uzdevumu grāmatu, ceļu satiksmes noteikumu grāmatiņu un tās mobilās aplikācijas, kuras akceptē autoskola. Kad teorētiskais eksāmens nokārtots, var sākt braukšanas apmācību. Parasti tam jāveltī vismaz divi mēneši. Ja mācības un auto braukšana veicas labi, auto vadīšanas apliecību var iegūt 3–4 mēnešu laikā. 

Autoskola "Credo Autoprieks" piedāvā B kategorijas auto vadīšanas kursus 
Autoskola "Credo Autoprieks" (www.credoautoprieks.lv) ir viena no pieredzējušākajām auto skolām valstī un šajā jomā darbojas jau 15 gadus. Pozitīvi, ka skolai ir labi reitingi, precīzi noteiktas un iepriekš zināmas cenas. Tāpat skolas filiāles ir ne tikai galvaspilsētā, bet arī citās pilsētās Latvijā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)