Banner 980x90

Krimināllietu par jaunieša noduršanu Rojā sāks iztiesāt Marta beigās

Ventspils, 20.marts, LETA. Krimināllietu par jaunieša noduršanu Rojā Talsu rajona tiesa sāks izskatīt 29.martā plkst.10, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājs Alviss Jēkabsons.

Šajā krimināllietā apsūdzēts kāds 20 gadus vecs jaunietis. Sākotnēji par notikušo tika ierosināts kriminālprocess par slepkavību, kas vēlāk tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma (KL) 118.panta 1.punkta panta par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja cietušais piedalījies noziedzīga nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka jaunais vīrietis ticis nāvējoši sadurts pēc tam, kad aizstāvējis savu paziņu, kuram jaunietis uzbrucis ar nazi. Par šādu noziegumu draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 15 līdz 20 gadiem ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šajā kriminālprocesā jaunietis apsūdzēts arī pēc KL 132.panta par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu. Par šādu noziegumu soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Jau ziņots, ka policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par pagājušajā vasarā Rojā notikušo noziegumu, kad pēc kopīgas pasēdēšanas jauniešu kompānijā, kuras laikā lietots arī alkohols, nāvējoši sadurts 1991.gadā dzimušais vīrietis.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka 30.jūnija vakarā vairāki jaunieši bija sapulcējušies kādās mājās kopīgai pasēdēšanai. 1997.gadā dzimušais jaunietis, būdams alkohola un narkotisko vielu ietekmē, kļuvis agresīvi noskaņots un izraisījies kautiņu ar saviem paziņām, tādēļ pārējie vēlējušies, lai viņš dodas prom.

Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, jaunietis aizgājis uz savām mājām, paņēmis nazi un atgriezies kompānijā. Turot rokā ar asmeni uz augšu pavērstu nazi, apsūdzētais tuvojies vienam no jauniešiem, izsakot draudus viņu nodurt. Tajā brīdī istabā ieskrējis cits jaunietis, kurš, lai pārtrauktu personas dzīvības apdraudējumu, no mugurpuses satvēris apsūdzēto. Tad apsūdzētais, izraujoties no satvēriena, pagriezies ar seju pret viņu un ar nazi izdarījis mērķtiecīgu dūrienu labā pleca locītavai pieguļošajā krūšu kurvja priekšējā virsmā. No gūtā ievainojuma notikuma vietā iestājusies sadurtā jaunieša nāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)