Banner 980x90

Labdarības akcijā sarūpētas 170 piparkūku paciņas Talsu novada vientuļajiem senioriem

Ventspils, 21.dec., LETA. Labdarības pasākumā "Silta piparkūku sirds" sarūpētas 170 piparkūku paciņas Talsu novada vientuļajiem senioriem, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības komunikāciju speciāliste Ivonna Vicinska.

Labdarības pasākums norisinājās Talsu Tautas nama Radošajā sētā, kur ikviens varēja uz vietas izcept un noformēt piparkūkas un kopā ar laba vēlējumiem tās nosūtīt Talsu novada vientuļajiem senioriem.

Kā informēja Talsu novada Sociālā dienesta darbiniece Dace Bergmane, akcijas laikā 10 kilogrami piparkūku mīklas pārtapa dažādas formas un krāsas piparkūkās. Bērni aktīvi līmēja un zīmēja apsveikumu kartiņas, kas tika pievienotas paciņām.

Pasākumā bija pieejami tirdzniecības stendi, kur par ziedojumiem varēja iegādāties pašu gatavotu šokolādi vai siltu ābolu sulu. Šajos stendos izdevies savākt 127 eiro. Šī summa sadarbībā ar Talsu novada fondu izlietota, lai Talsu novada trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu bērniem sagādātu vēstulēs lūgtās dāvanas - saldumus, galda spēles un rotaļlietas.

Akcijas laikā Radošajā sētā darbojās mantu pieņemšanas punkts "Kādam lieks, citam prieks", kurā ikviens no mājām varēja atnest kādu lietu. Talsu novada fonda sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Liepiņa pastāstīja, ka šajā akcijā atsaucība vērtējama kā laba. "Bija cilvēki, kas nāca speciāli uz šo akciju, bija arī tādi, kuri steidza uz mājām un nāca otru reizi ar mantām. Nāca gan jauni, gan veci, gan arī pieaugušie kopā ar bērniem, lai atnestu mantiņas, no kurām paši jau izauguši," informēja Liepiņa. "Kāda meitene ar mammu un vecmāmiņu atnesa vairākus rotaļlietu maisus, jo viņa pati rudenī jau ies skolā, un viņai rotaļlietas vairs nebūs vajadzīgas. Sirsnīgi, ka seniori nesa pašu adītas, krāsainas un siltas zeķes. Daudzi nesa arī apģērbu – gan lieliem, gan maziem – un vēlēja, lai citiem ziemā noder un ir silti."

Labdarības pasākumu organizēja Talsu novada Sociālais dienests, Kultūras, sporta un tūrisma centrs un Talsu tautas nams sadarbībā ar SIA "Nārone", Rīgas Valsts tehnikuma Laidzes struktūrvienību, SIA "PureChocolate", SIA "IceBerry" un Talsu novada fondu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)