Banner 980x90

Latvijas Radio 3 kopš šā gada sākuma sācis skanēt Dundagā un citviet Augškurzemē

Rīga, 20.janv., LETA. Latvijas Radio 3 "Klasika" šā gada sākumā ir sācis skanēt Dundagā jaunā frekvencē 104,2 FM, aģentūru LETA informēja Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Pateicoties jaunajam raidītājam, Latvijas Radio 3 klausītāji tagad kanālu var dzirdēt ne tikai Dundagā, bet arī aptuveni četrdesmit kilometru rādiusā ap to - Valdemārpilī, Rojā, Ģipkā, Kolkā, Mazirbē, Jaunciemā un Lielirbē, kā arī citās vietās Augškurzemē.

Latvijas Radio 3 direktore Gunda Vaivode atzina, ka līdz šim, braucot Kolkas virzienā, Latvijas Radio 3 "Klasiku" nevarēja dzirdēt. "Tas bija trūkums ne tikai vietējiem apkārtnes iedzīvotājiem, bet arī visiem tiem, kuri paraduši klausīties mūsu programmu Rīgā, bet uz Kolkas pusi brauc brīvdienās un atvaļinājumos," sacīja Zvaigzne.

Plašākā diapazonā Latvijas Radio 3 programma šogad dzirdama arī Daugavpils apkārtnē, kur pastiprināta raidītāja jauda 88,1 FM frekvencē, savukārt Rīgā un Rīgas apkārtnē testa režīmā programma dzirdama arī DAB+ apraidē.

Latvijas Radio 3 "Klasika" radio klausītājiem piedāvā raidījumus par dažādiem mūzikas žanriem un kultūras aktualitātēm, kā arī tajā tiešraidēs klausīties Latvijas un pasaules koncertu dzīves notikumus.

Kā ziņots, Latvijas Radio 2015.gadu ir noslēdzis ar 8,874 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi bija 15,991 eiro, pretēji peļņai gadu iepriekš. LR 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

Latvijas Radio ir nacionāla mēroga radiouzņēmums, kas dibināts 1925.gada 1.novembrī. Pašreiz tas nodrošina piecas pamatprogrammas. Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs ir Aldis Pauliņš, bet valdes locekļi - Sigita Kirilka un Uldis Lavrinovičs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)