Banner 980x90

Līdz janvāra beigām plāno pabeigt "Talsu namsaimnieka" darbības auditu

Ventspils, 16.dec., LETA. Talsu novada pašvaldība līdz janvāra beigām plāno pabeigt pašvaldības kapitāldaļu uzņēmuma SIA "Talsu namsaimnieks" darbības auditēšanu, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības komunikācijas speciāliste Inita Fedko.

Oktobra beigās ar Talsu novada domes priekšsēdētāja Aivara Lācarus ("Talsu novada attīstībai") rīkojumu tika izveidotas četras darba grupas, kas sāka "Talsu namsaimnieka" darbības auditēšanu. Šāds lēmums tika pieņemts, lai Talsu novada dome gūtu skaidrību par uzņēmumā notiekošo un varētu kliedēt vai apstiprināt publiskajā telpā izskanējušo informāciju par "Talsu namsaimnieka" darbu, skaidroja Fedko.

Talsu novada dome nolēma auditēt četras atsevišķas darbības jomas: materiālu un darbaspēka resursu dokumentēto un faktisko izlietojumu dzīvojamo māju remontos, kalkulāciju atbilstību faktiskajiem izdevumiem pļaušanas un sētnieku pakalpojumiem, malkas sagatavošanu pašu spēkiem vai ārpakalpojuma izmantošanu, kā arī atalgojuma sistēmu.

Kā informēja Talsu novada pašvaldības auditors Guntis Špors, saskaņā ar audita plānu ir veiktas dažādas pārbaudes: "Patlaban pārbaudītas dzīvojamo māju bilances un pārvaldības līgumos noteiktās prasības, kas attiecas uz remontdarbiem un to izpildi. Katrai mājai ir noteikta atsevišķa apsaimniekošanas maksa un arī atšķiras summas, kādas tiek izlietotas remontdarbiem bez mājas kopsapulces lēmuma, bet tikai mājas pilnvarotajam parakstot."

"Ir izvērtēts materiālu izlietojums, 38 ēkām pārbaudīts katrs maksājuma uzdevums, pieņemšanas – nodošanas akti un arī tāmes. Skatīti māju iedzīvotāju kopsapulču lēmumi – dati liecina, ka iedzīvotāji biežāk izvēlas citus darba veicējus, ne SIA "Talsu namsaimnieks" darbiniekus. Skatītas remontstrādnieku un arī santehniķu izmaksas. Pārbaudīti līgumi un uz vietas pārbaudīti paveiktie darbi. Šajā jomā pārkāpumi netika konstatēti," informēja Špors. Viņš papildināja, ka uzņēmumam nepieciešams sakārtot grāmatvedības programmas. Pašlaik "Talsu namsaimnieks" izmanto piecas programmas, un vienu rēķinu apstrādā astoņi vai deviņi cilvēki. Šādu ieteikumu uzņēmuma darba kvalitātes paaugstināšanai šogad izteikusi arī Valsts kontrole.

Audits noslēgsies 2017.gada 31.janvārī, un tā ziņojums tiks iesniegts kapitāldaļu turētājam.

"Talsu namsaimnieks" nodarbojas ar pašvaldības īpašumu uzturēšanu, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju un kapu apsaimniekošanu, kā arī nodrošina siltumenerģijas pakalpojumus.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 060 238 eiro. 100% uzņēmuma kapitāla daļu turētāja ir Talsu novada pašvaldība. 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3 401 600 eiro, bet zaudējumi sasniedza 47 535 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)