Banner 980x90

Lūdz atļauju atmežot zemi Melnsila apkaimē, lai nodrošinātu operatīvo auto piekļuvi jūrai

Rīga, 25.maijs, LETA. Rojas novada pašvaldība lūgusi atļauju Melnsila apkaimē atmežot meža zemi esoša meža ceļa pārbūvei un apgriešanās laukuma izbūvei, lai nodrošinātu operatīvā transporta piekļuvi jūrai.

Otrdien šo jautājumu plānots skatīt valdības sēdē. Kā skaidroja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), bez valdības ikreizējas atļaujas Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes krasta kāpu aizsargjoslā mežā ir aizliegts veikt būvniecību, kuras rezultātā notiek atmežošana.

Minētais ceļš ir 1,2 kilometrus garš, no tā krasta kāpu aizsargjoslā ietilpst posms 680 metru garumā. Tas atrodas uz pašvaldības un valsts zemes, un teritorijas plānojumā ir noteikts kā publiska pieeja pie jūras. To izmanto arī pašpatēriņa un rūpnieciskās zvejas veicēji, lai ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem nogādātu laivas un noķertās zivis no un uz jūru.

Ceļu plānots pārbūvēt, izmantojot smilts/grants segumu posmā līdz priekškāpām, bet dzelzbetona plāksnes kāpu daļā un pludmalē līdz ūdenim. Krasta kāpu zonā būs arī plānotais apgriešanās laukums.

Kopumā atmežot paredzēts zemi 0,4530 hektāru platībā, bet koku ciršana atmežojamā platībā nav paredzēta.

VARAM norādīja, ka, atļaujot šo atmežošanu, operatīvajiem dienestiem tiks nodrošināta kvalitatīva piekļuve pie jūras Melnsila apkārtnē, līdz ar to samazinot dienestu reaģēšanas laiku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)