Banner 980x90

Mērsraga novada domē, visticamāk, varētu mainīties vara

Ventspils, 6.jūn., LETA. Pašreizējam Mērsraga novada domes priekšsēdētājam Laurim Karlsonam ("Demokrātiju visiem"), visticamāk, neizdosies saglabāt pašvaldības vadītāja amatu jaunajā domes sasaukumā, noskaidroja aģentūra LETA, aptaujājot pārējo divu domē ievēlēto sarakstu pārstāvjus.

Lai gan Karlsona saraksts vēlēšanās Mērsragā ir uzvarējis, tomēr četri iegūtie deputāta mandāti tam vairs nenodrošina vairākumu novada domē, kurā ir pavisam deviņas deputātu vietas. Lai saglabātu varu, Karlsona sarakstam būtu jāvienojas par sadarbību ar kādu no pārējiem diviem domē ievēlētajiem sarakstiem - Latvijas Zemnieku savienību (LZS) vai "Mēs Mērsraga novadam". Tomēr ticamāks ir variants, ka abi minētie saraksti vienosies par sadarbību savā starpā, atstājot Karlsona apvienību opozīcijā.

Mērsraga ostas pārvaldnieks Jānis Budreika, kura pārstāvētais LZS saraksts jaunajā Mērsraga domē ieguvis trīs deputāta vietas, atzina ka viņam neesot grūtību atrast kopīgu valodu ar divas deputātu vietas ieguvušo sarakstu "Mēs Mērsraga novadam" - vēl jo vairāk tādēļ, ka Budreika iepriekšējās vēlēšanās pats no šī saraksta ir kandidējis un ticis ievēlēts domē. Lai gan šoreiz viņš kandidēja no cita saraksta, attiecības ar "Mēs Mērsraga novadam" pārstāvjiem neesot sabojātas. Budreika apstiprināja, ka viņš varētu kandidēt uz domes priekšsēdētāja amatu.

No saraksta "Mēs Mērsraga novadam" ievēlētais deputāts Roberts Šiliņš apstiprināja, ka varētu sadarboties LZS. "Ar Karlsonu droši vien neiesiem kopā. Tāpēc jau mēs gājām uz vēlēšanām, lai būtu cits pašvaldības vadītājs." Vaicāts, vai atbalstīs Budreiku kā domes priekšsēdētāja kandidātu, Šiliņš to pašlaik nekomentēja, norādot, ka viņš pašlaik atrodoties Zviedrijā un nedēļas otrajā pusē pēc viņa atgriešanās Latvijā plānota "Mēs Mērsraga novadam" un LZS pārstāvju tikšanās.

Savukārt Karlsons ("Demokrātiju visiem") atturējās prognozēt, kurš turpmāk vadīs Mērsraga novada domi. "Domāju, ka nedēļas laikā tas būs zināms. Runājot par amatiem, jāsaka, ka nekas nav mūžīgs. Lai kā nebūtu, vienu varu teikt droši: Mērsragā viss būs kārtībā," sacīja Karlsons.

Pirmā jaunā sasaukuma Mērsraga novada domes sēde plānota 16.jūnijā.

Kā ziņots, pašreizējā domes priekšsēdētāja Karlsona saraksts "Demokrātiju visiem" Mērsraga novada domes vēlēšanās ieguvis 43,66% vietējo iedzīvotāju atbalstu, LZS atstājot otrajā vietā ar 34,33% balsu. Savukārt trešajā vietā novadā ierindojas politiskais spēks "Mēs Mērsraga novadam" ar 19,38% vietējo vēlētāju balsu.

Līdz šim novada domē strādāja deputāti no divām vēlētāju apvienībām - "Demokrātiju visiem" un "Mēs Mērsraga novadam", kas iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās bija ieguvušas attiecīgi 56,77% un 40,5% balsu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)