Banner 980x90

Mērsraga novada domes priekšsēdētāja vēlēšanas pārceltas uz rītdienu

Ventspils, 29.aug., LETA. Mērsraga novada domes priekšsēdētāja vēlēšanas ir pārceltas uz rītdienu, tāpat rīt plānots lemt par Mērsraga ostas valdes priekšsēdētāja iecelšanu, aģentūru LETA informēja Mērsraga novada domes priekšsēdētāja vietnieks Roberts Šiliņš ("Mēs Mērsraga novadam").

Sākotnēji domes ārkārtas sēdi jauna pašvaldības vadītāja ievēlēšanai bija plānots sasaukt šo pēcpusdien, taču pēdējā brīdī noskaidrojies, ka visi deputāti uz to nevarētu ierasties, tādēļ vakar vakarā nolemts jauno domes priekšsēdētāju vēlēt trešdien plkst.16.30.

Kā prognozēja priekšsēdētāja vietnieks, pašvaldības vadītāja amatam tiks izvirzīts vairāk nekā viens kandidāts. Šiliņš pieļāva, ka deputāti varētu izvirzīt viņu, iepriekšējo domes sasaukumu pašvaldības vadītāju Lauri Karlsonu ("Demokrātiju visiem") un, iespējams, vēl kādu, jo domē ievēlēti deputāti no trim sarakstiem.

Rīt tiks sasauktas pat divas Mērsraga novada domes ārkārtas sēdes. Plkst.10 lems par Mērsraga ostas valdes priekšsēdētāja iecelšanu. Iepriekš ostas valdi vadīja toreizējais pašvaldības vadītājs Karlsons.

Jauns Mērsraga novada domes priekšsēdētājs jāievēl, jo līdzšinējais pašvaldības vadītājs Jānis Budreika (LZS), kurš jūnijā jaunajā amatā nostrādāja tikai dažas dienas un pēc tam izmantoja darba nespējas lapu, augusta sākumā paziņoja par atkāpšanos no amata un nolika deputāta mandātu. Savu lēmumu atteikties no domes priekšsēdētāja amata Budreika pamatoja ar apsvērumiem, ka sava veselības stāvokļa dēļ viņam pareizāk ir palikt līdzšinējā darbā - Mērsraga ostas pārvaldnieka amatā, un to, ka pirms vēlēšanām izvirzītais virsuzdevums - pārmaiņas novadā - bijis izpildīts.

Mērsraga novada domē četrus mandātus ieguvis iepriekšējā sasaukuma pašvaldības vadītāja Laura Karlsona saraksts "Demokrātiju visiem", trīs mandāti ir Latvijas Zemnieku savienībai, bet divi mandāti - "Mēs Mērsraga novadam". Četri mandāti Karlsonam nenodrošināja absolūtu vairākumu domē, un viņa saraksts palika opozīcijā. 16.jūnijā par domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Budreika.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)