Banner 980x90

Nākamnedēļ ar dažādiem pasākumiem atzīmēs Talsu pilsētas vārda dienu

Rīga, 11.janv., LETA. Nākamnedēļ, 17.janvārī, tiks atzīmēta Talsu pilsētas vārda diena, aicinot iedzīvotājus šajā dienā apmeklēt dažādus pasākumus, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Rīta pusē, plkst.11, mazie pilsētas iedzīvotāji kopā ar ģimenēm būs aicināti apmeklēt Talsu tautas namā Vara Klausītāja un "Zīmējuma teātra" muzikālo zīmējumu operu "Dāsnumātika", savukārt Talsu bērnu bibliotēkā plkst.12 sākumskolas vecuma bērni būs aicināti uz zinību stundu, lai sveiktu Talsus vārda dienā.

Talsu Galvenajā bibliotēkā no plkst.12 līdz 16 būs skatāmas filmas par Talsiem un talsiniekiem. Turpat būs apskatāma grāmatu izstāde "Talsi - ābeļziedu pilsēta", kas būs atvērta līdz 21.janvārim.

No plkst.16.30 līdz 19.30 Talsu tautas namā ikviens talsinieks un viesis varēs nofotografēties un saņemt Talsu vārda dienas apsveikuma momentfoto, bet visi zinātkārie, erudītie un Talsus mīlošie būs aicināti piedalīties pārgājienā "Mīti un patiesība par desmito Talsu pakalnu", lai atklātu un noskaidrotu patiesību par Talsiem. Pulcēšanās paredzēta plkst.19 Talsu tautas nama Radošajā sētā. Ieteikums apģērbties atbilstoši laika apstākļiem.

Talsu vārds pirmo reizi minēts 1231.gada 17.janvārī Romas pāvesta sūtņa Ainas Balduīna līgumā ar kuršu cilšu vecākajiem. Vēsturiskais pilsētas centrs atrodas starp Talsu un Vilkmuižas ezeru, ietverot vecās pilsētas ielas: Ūdens un Kalēju, Dzirnavu, Kalna un daļu no Laidzes un Lielās ielas.

Savulaik Talsu pilsētas dome šo dienu ir pasludinājusi par Talsu vārda dienu, un tā ar lielākiem vai mazākiem notikumiem tiek atzīmēta ik gadu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)