Banner 980x90

Neatliekamā medicīniskā palīdzība Talsu slimnīcā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" Talsu filiāle sniedz medicīnisko palīdzību pacientiem ar dažāda veida saslimšanām un traumām. Tomēr gadījumos, kad pacientiem nepieciešama specializēta palīdzība mediķi sadarbojas ar citiem augstāka līmeņa stacionāriem un Katastrofu medicīnas centra speciālistiem.

Kā pilsētas informācijas portāls Talsi24.lv uzzināja ārstniecības iestādē, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" Talsu filiālē 24 stundas diennaktī darbojas 3. līmeņa Steidzamās medicīniskās palīdzības punkts (SMPP), kas pacientiem pazīstams kā uzņemšanas nodaļa. Šī gada pirmajā pusgadā SMPP palīdzība sniegta 3200 pacientiem. Atbilstoši "Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtības" noteikumiem Nr.1529, Talsu slimnīcā personai steidzamo medicīnisko palīdzību saslimšanu un traumu gadījumos darbdienās, brīvdienās un svētku dienās atbilstoši savai kompetencei sniedz trīs ārsti - ķirurgs vai traumatologs, anesteziologs–reanimatologs un dežūrārsts/internists, kā arī medicīnas māsa un māsu palīgs. Medicīnas personāls uzņemšanas nodaļā izvērtē palīdzības sniegšanas steidzamības pakāpi katram pacientam, saskaņā ar valstī noteiktajiem 4 steidzamības pakāpes līmeņiem. Līdz ar to neatliekamā medicīniskā palīdzība tiek sniegta vispirms tiem pacientiem, kuru stāvoklis ir pats smagākais nevis rindas kārtībā, kādā pacienti ir ieradušies.

Visu diennakti Talsu slimnīcā, pacientiem ar akūtām saslimšanām un traumām, pieejama diagnostikas nodaļa un laboratorija. Slimnīcā tiek veikta arī plānveida ķirurģija dienas stacionārā, kur regulāri veic traumatoloģiskās, ginekoloģiskās, u.c. veida operācijas. Šī gada pirmajā pusgadā kopumā tika veiktas 262 operācijas.

Nereti slimnīcā ir situācijas, kad pacienti ierodas paši vai tiek atvesti ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportu ar ļoti nopietnām traumām, kad nepieciešama specifiska ārsta speciālista palīdzība. Šādos ārkārtas gadījumos, tiek piesaistīti Katastrofu medicīnas centra speciālisti un sniegta palīdzība, kā arī nepieciešamības gadījumā veiktas operācijas, lai pacientu stabilizētu un pārvestu tālākai, specializētai ārstēšanai augstāka līmeņa slimnīcā.  

Bieži Talsu slimnīcā griežas pacienti, kas jau ilgstoši slimo ar hroniskām saslimšanām, kuras mēdz saasināties, brīdī, kad ģimenes ārsts nav pieejams. SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" aicina pacientus tomēr sazināties ar ārstu, kurš aizvieto prombūtnē esošo ģimenes ārstu, (informācija par valsts vienoto ģimenes ārstu informatīvo tālruni 66016001) un kuram ir labākas iespējas noskaidrot kāda ārstēšana pacientam iepriekš tikusi uzsākta, kādi izmeklējumi slimības gaitas uzraudzīšanai jau ir veikti, kā arī izlemt par pacientam labāko turpmāko ārstēšanas taktiku. Kad pacients ierodas slimnīcas uzņemšanas nodaļā, viņam, nereti, no jauna jāveic izmeklējumi, kuri iepriekš, ģimenes ārsta uzraudzībā, jau tikuši veikti. Līdz ar to pacienta ārstēšana var aizņemt ilgāku laiku un papildus līdzekļus.   

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)