Banner 980x90

Nedēļas nogalē Valsts policija Kurzemē pieķērusi 11 dzērājšoferus

Rīga, 15.apr., LETA. Pagājušajā nedēļas nogalē Kurzemes reģionā pie stūres ir pieķerti 11 transportlīdzekļu vadītāji alkoholisko dzērienu ietekmē, no kuriem sešos gadījumos vīriešiem nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pieciem transportlīdzekļu vadītājiem, kuru vidū ir arī velosipēdisti, ir noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli, taču sešos gadījumos ir uzsākti kriminālprocesi. Visi aizturētie transportlīdzekļu vadītāji bijuši vīrieši vecumā no 24 līdz 62 gadiem. Kāds vīrietis Saldus novadā vadīja automašīnu būdams pat 2,78 promiļu reibumā.

12.aprīlī ap plkst.23.20 Kuldīgā, Liepājas ielā, 1995.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu "BMW" būdams 1,6 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Ap plkst.16.20 Ciecerē 1986.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu "Opel" būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tajā pašā dienā plkst.18.30 Valsts policijā saņemta informācija no Valsts Robežsardzes par Rucavas pagastā apturētu automašīnu "Mercedes-Benz", kuru vadīja 1986.gadā dzimis vīrietis būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Savukārt ap plkst. 22.20 Valsts policijā saņemta informācija no kāda iedzīvotāja par to, ka uz Kuldīgu braukšot automašīna, kuras vadītājs, iespējams, atrodas alkohola reibumā. Iedzīvotājs bija nodevis informācija par automašīnas reģistrācijas numura zīmi, kā rezultātā likumsargiem izdevies automašīnu "Audi" apturēt Kuldīgā, Baznīcas ielā. Konstatēts, ka tās vadītājs, 1959.gadā dzimis vīrietis to vadīja alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

14.aprīlī plkst.19.15 Ugālē, Rūpnīcas ielā, 1990.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu "Volkswagen Passat" bez noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un alkohola reibumā. Vīrieša izelpā konstatētas 0,54 promiles alkohola.

15.aprīlī ap plkst.5.20 Saldū, Brīvības ielā, 1984.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu "Opel" 1,96 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Visos gadījumos par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi.

13.aprīlī ap plkst.10 Liepājā, jaunajā Ostmalā, 1973.gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu 1,13 promiļu reibumā. Tās pašas dienas vakarā Liepājā, Dūņu ielā, 1982.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu "Opel Astra" 1,68 promiļu reibumā.

14.aprīlī ap plkst.10 Cīravā 1957.gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu 1,14 promiļu reibumā. Ap plkst.10.30 Saldus novadā, Zirņu pagastā, 1972.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu "Seat" 2,78 promiļu reibumā. Tajā pašā dienā ap plkst.16.30 Talsu novadā, Laucienes pagastā, 1978.gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu 1,95 promiļu reibumā. Visiem transportlīdzekļu vadītājiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Saskaņā ar Krimināllikumu par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

VP atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītās apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)