Banner 980x90

No 1.septembra tiks slēgti divi "Talsu autotransporta" apkalpotie maršruti

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA
Ņemot vērā zemo pieprasījumu pēc sabiedriskā transporta pakalpojumiem maršrutā Nr.5380 Talsi–Šķēde–Laidze–Talsi un Nr.6077 Talsi–Dižstende–Talsi, kā arī to, ka paralēli šiem maršrutiem kursē pašvaldības organizētie skolēnu pārvadājumu autobusi, no 2016.gada 1.septembra AS "Talsu autotransports" sabiedriskā transporta pakalpojumus abos maršrutos vairs nenodrošinās. 

Kā pilsētas informācijas portāls Talsi24.lv uzzināja VSIA "Autotransporta direkcija", ņemot vērā, ka valsts finansējums sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai tomēr ir ierobežots, arī turpmāk tiks rūpīgi vērtēta maršrutu/reisu, kuri pilnībā pārklājas ar pašvaldību organizētajiem skolēnu pārvadājumu reisiem, uzturēšana.

Jau 2015.gadā Autotransporta direkcija sadarbībā ar plānošanas reģioniem uzsāka skolēnu maršrutu izvērtēšanu, jo sabiedriskā transporta un pašvaldību organizēto skolēnu pārvadājumu maršruti un reisi daudzviet nav savstarpēji saskaņoti. Tā rezultātā skolēnu autobusu maršruti kursēšanas grafiki pārklājas ar reģionālo autobusu reisiem, radot liekas izmaksas valstij un pašvaldībai. Turklāt nereti iemesls, kādēļ atsevišķos reģionālajos maršrutos ir ļoti mazs pasažieru skaits, ir pašvaldību īstenotie skolēnu pārvadājumi, kas uzņem arī pieaugušos.

Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus un ņemt biļetes par braucienu, atgādinot, ka ikviena reisa lietderība tiek mērīta pēc izsniegtā biļešu skaita.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)