Banner 980x90

Novembrī Talsos darbu sāks Kultūras un sporta attīstības nodaļa

Rīga, 28.sept., LETA. No 15.novembra Talsos darbu sāks Kultūras un sporta attīstības nodaļa, kas darbosies likvidētā Kultūras, sporta un tūrisma centra (KSTC) vietā, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inita Fedko.

Fedko skaidroja, ka lēmums par centra likvidēšanu pieņemts pavasarī un 1.martā pašvaldības centrālajā administrācijā izveidota Kultūras un sporta attīstības nodaļa. Tagad nolemts, ka tā darbu sāks novembrī, ietverot kultūras, sporta un tūrisma informācijas daļu.

Talsu tautas nams, kas līdz šim bija centra struktūrvienība, turpmāk būs atsevišķa iestāde. Ja iepriekš tika prātots arī Talsu novada tūrisma informācijas centru izveidot par atsevišķu iestādi, tad, pārrunājot to ar tūrisma centra vadītāju Inesi Rozi, lēmums mainīts un nolemts izveidot atsevišķu nodaļas trešo daļu. Talsu tūrisma centrs par Kultūras, sporta un tūrisma centra struktūrvienību kļuva 2015.gada decembrī.

KSTC komanda augstu vērtē vadības spēju sadzirdēt ierosinājumu kultūras un sporta pārvaldes modelī iekļaut arī tūrisma daļu. Vēl jo vairāk tāpēc, ka jaunās nodaļas nolikumā tūrisma funkcija jebkurā gadījumā tika paredzēta. Loģisks solis ir funkcijai pretī paredzēt arī darba resursu, kas šo funkciju pildīs. Tāpat būtiski ir veicināt kultūras un tūrisma sinerģiju, lai veidotu kvalitatīvu kultūrtūrisma piedāvājumu, turklāt Talsu novadā darbojas pilis un muižas, kas, lai gan klasificētas kā kultūras centri, savā ikdienas darbībā lielā mērā veic tieši tūrisma funkciju, uzsvēra KSTC vadītāja pienākumu izpildītāja Sanita Arciševska.

Pašlaik no KSTC astoņām amatu vietām administrācijā strādā četri - uz pusi mazāk, nekā bija paredzēts.

Esošie darbinieki likuma kārtībā tiks brīdināti par centra likvidēšanu, speciālisti tiks izvērtēti un atbilstoši kritērijiem viņiem tiks piedāvāti amati jaunajā nodaļā. Uz vakantajām amata vietām, arī uz nodaļas vadītāja amatu, tiks rīkots atklāts konkurss.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)