Banner 980x90

OCTA polise – obligāta prasība ikvienam auto īpašniekam

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ja Jums jau ir vai vēl tikai plānojat iegādāties savu auto, tad šobrīd Jums ir nepieciešams ne tikai saprast, kāds transportlīdzeklis būs vispiemērotākais, bet kā un kur izvēlēties tam OCTA polisi. Tomēr, pirms pieņemat gala lēmumu, svarīgi saprast, kas ir visatbilstošākais un izdevīgākais tieši Jums.

Kas ir OCTA?
Tā ir sauszemes transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības apdrošināšana. Turklāt tā ir obligāta ikvienam transportlīdzeklim, kas piedalās ceļu satiksmē. OCTA polise atlīdzina zaudējumus tās īpašnieka vietā, ja transportlīdzekļa vadītājs ir nodarījis kaitējumu citiem cilvēkiem vai to mantai. 

Kas var saņemt OCTA atlīdzību?
- Cietušā transportlīdzekļa īpašnieks vai automobiļa vadītājs.
- Pasažieris. Arī tad, ja tas atradies negadījumu izraisījušajā auto.
- Gājēji un riteņbraucēji, ja paši nav negadījuma izraisītāji.
- Personas, kuru mantai vai īpašumam nodarīti bojājumi.

Kas ietekmē OCTA polises cenu?
OCTA polises cenu jeb apdrošināšanas prēmijas lielumu nosaka apdrošināšanas sabiedrība. Noteiktās cenas katrai sabiedrībai atšķiras, bet cenas noteikšanas galvenie kritēriji ir līdzīgi. Tiek vērtēta transportlīdzekļa vadītāja braukšanas vēsture jeb Bonus – Malus klase, kā arī citi  transportlīdzekļa kritēriji:
- marka / modelis;
- vecums;
- reģistrācijas vieta;
- izmantošanas mērķis;
- masa;
- citi risku ietekmējošie faktori.

Daži apdrošinātāji var piemērot augstāku apdrošināšanas cenu autovadītājiem ar mazāku braukšanas stāžu.

Iegādājies OCTA polisi tieši no apdrošinātājiem
Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB) ir apvienojušās apdrošināšanas sabiedrības, kurām ir tiesības veikt sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu Latvijā.

OCTA sistēmas dalībnieki ir desmit apdrošināšanas sabiedrības, no kurām Jūs varat izvēlēties sev vispiemērotāko OCTA polisi:
- "Balta";
- "Baltijas Apdrošināšanas nams";
- "Baltikums Vienna Insurance Group";
- "BTA Baltic Insurance Company";
- "Compensa Vienna Insurance Group";
- "ERGO Insurance";
- "Gjensidige";
- "If P&C Insurance";
- "Seesam Insurance";
- "Swedbank P&C Insurance".

Izmantojot Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja mājaslapā pieejamo OCTA kalkulatoru, Jūs varat "aprēķināt" sev izdevīgāko OCTA polisi.

Apmeklējiet Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja mājaslapu ltab.lv, kur detalizētāk varat iepazīties ar OCTA sistēmu, tās dalībniekiem un citu saistošu informāciju, tostarp datiem par transportlīdzekļa zaudējumu vēsturi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)