Banner 980x90

Olimpisko dienu atzīmēs arī Talsu novadā

25.septembrī ar devīzi ''Nebrīnies. Piedalies!'' notiks Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā ''Olimpiskā diena 2015''. To šogad atzīmēs 348 norises vietās, pulcējot jau ap 100 000 dalībnieku.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikācijas speciāliste Inita Fedko, šogad "Olimpiskā diena 2015" ir veltīta Olimpiskā sporta veida – basketbola popularizēšanai.

Vienlaicīgi visās "Olimpiskās dienas 2015" norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu. Tās mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu, kas ir ļoti svarīga ikdienas sastāvdaļa.

25.septembrī plkst.9.30 Talsu sporta namā pulcēsies 189 dalībnieki no sešām Talsu novada pirmskolas izglītības iestādēm. Pasākumu ar himnu un Latvijas Olimpiskās Komitejas karoga pacelšanu svinīgi atklās Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus.

Plkst.10.00 vienlaicīgi visās Olimpiskās dienas norises vietās notiks kopīga rīta vingrošana pēc speciāli šai dienai sastādīta vingrošanas kompleksa, kas tiks vērota ierakstā.

Talsu sporta namā kopīgo iesildošo vingrošanu vadīs Talsu novada sporta skolas jaunais vieglatlētikas treneris Kaspars Kristapsons. Tāpat Olimpiskās dienas pasākumā piedalīsies Talsu novada Olimpiskais vēstnesis Mārcis Štrobinders, kurš palīdzēs iedrošināt bērnus apgūt jaunas fiziskās aktivitātes stafešu un rotaļu veidā.

Talsu novadā Olimpiskās dienas pasākumi notiks 16 skolās: Talsu 2.vidusskolā, Talsu Valsts ģimnāzijā, Valdemārpils vidusskolā, Talsu Kristīgajā vidusskolā, Talsu, Sabiles, Vandzenes, Stendes, Dursupes, Laucienes, Pastendes, Laidzes, Pūņu, Virbu pamatskolās, Talsu un Lībagu sākumskolās.

Kā Olimpiskie vēstneši uz Talsu Valsts ģimnāziju dosies kanoe airētājs Roberts Akmens, bet uz Talsu 2.viduskolu šķēpmetējs Rolands Šrobinders. Pēc kopīgās rīta vingrošanas skolās notiks citi Olimpiskās dienas pasākumi – basketbols, atrakcijas, konkursi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)