Banner 980x90

Pastendes iedzīvotājiem par 20% samazināsies ūdenssaimniecības un kanalizācijas pakalpojumu tarifs

Ventspils, 19.dec., LETA. No 2017.gada janvāra SIA "Talsu ūdens" sāks pakalpojumu sniegšanu Talsu novada Ģibuļu pagasta Pastendes ciemā, kā rezultātā Pastendes iedzīvotājiem par aptuveni 20% samazināsies ūdenssaimniecības un kanalizācijas pakalpojumu tarifs.

Kā aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības komunikācijas speciāliste Inita Fedko, izmaiņas skars tos Pastendes ciema iedzīvotājus, kuriem līdz šim pakalpojumu nodrošināja pagasta pārvalde. Ierastā kārtība nemainīsies mājām, ko apsaimnieko SIA "Talsu namsaimnieks" un SIA "Adax 2".

Paplašinot "Talsu ūdens" apkalpes zonu, tiek turpināta Talsu novada domes iecere visā novada teritorijā nodrošināt vienotu ūdenssaimniecības pakalpojumu klāstu par kopēju tarifu.

Līdz ar jaunās kārtības ieviešanu Pastendes iedzīvotājiem samazināsies ūdenssaimniecības un kanalizācijas pakalpojumu tarifs. Ja līdz šim kombinētais tarifs bija 3,16 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, tad turpmāk tas tas būs 2,54 eiro par kubikmetru.

Jau 2015.gada 1.aprīlī Talsu novada dome pieņēma lēmumu par Laidzes pagasta un Ģibuļu pagasta pārvaldes ūdensapgādes un kanalizācijas, notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas funkciju nodošanu "Talsu ūdens" pārziņā. Šī gada novembrī "Talsu ūdens" sāka pakalpojumu nodrošināšanu Laidzes pagastā, bet no 2017.gada 1.janvāra uzņēmums sāks sniegt pakalpojumus Pastendē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)