Banner 980x90

Pēc dažām dienām amatā atkāpjas Mērsraga mērs, saglabājot uz pusi naudīgāku amatu ostā

Ventspils, 22.aug., LETA. No amata atkāpies jaunievēlētais Mērsraga novada domes priekšsēdētājs Jānis Budreika (LZS), kurš jūnijā jaunajā amatā nostrādājis tikai dažas dienas un pēc tam izmantojis darba nespējas lapu.

Budreika nolicis arī domes deputāta mandātu, bet joprojām turpina pildīt Mērsraga ostas pārvaldnieka pienākumus, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Kā liecina amatpersonu deklarācijas par 2016.gadu, Budreika par darbu Mērsraga ostā pērn saņēmis 32 351 eiro, savukārt Mērsraga mērs togad par darbu domē saņēmis 15 382 eiro.

Mērsraga novada domē skaidroja, ka Budreikam bijusi darbnespējas lapa jau kopš jūnija otrās puses, bet domes darbu faktiski visu šo laiku vadījis domes priekšsēdētāja vietnieks Roberts Šiliņš ("Mēs Mērsraga novadam"). Budreika no amata atkāpies 7.augustā.

Pats Budreika savu lēmumu atkāpties no domes priekšsēdētāja amata skaidroja ļoti lakoniski: "Tas ir saistībā ar veselību. Vairāk komentāru nebūs."

Bijušajam Mērsraga novada domes priekšsēdētājam Laurim Karlsonam, kura saraksts "Demokrātiju visiem" pēc jūnijā notikušajām vēlēšanām palika domes opozīcijā, šajā jautājumu ir cits viedoklis. "Mērķis bija ļoti skaidrs - tikt vaļā no manis, kas ir izdevies," aģentūrai LETA paziņoja Karlsons.

"Tas nav nekāds pārsteigums. Budreika gandrīz nevienu dienu darbā tā arī neieradās. It kā saslima, bet daudz labāk apmaksātā ostas pārvaldnieka amata pienākumus viņš var pildīt," turpināja Karlsons. Aģentūra LETA pašvaldībā noskaidroja, ka darbnespējas lapa Budreikam bijusi arī Mērsraga ostas pārvaldē, bet pašlaik viņš ir atgriezies pie ostas pārvaldnieka pienākumu pildīšanas.

Kā aģentūrai LETA sacīja domes priekšsēdētāja vietnieks Šiliņš, jauno domes priekšsēdētāju, visticamāk, ievēlēs līdz šī mēneša beigām. Konkrēts ārkārtas sēdes datums gan pašlaik vēl neesot zināms. Tāpat Šiliņa rīcībā neesot informācijas, kādus kandidātus deputāti varētu izvirzīt šim amatam. "Ja mani izvirzīs, noteikti neatteikšos kandidēt," atzina Šiliņš.

Kā ziņots, Mērsraga novada domē četrus mandātus ieguvis iepriekšējā sasaukuma pašvaldības vadītāja Karlsona saraksts "Demokrātiju visiem", trīs mandāti ir LZS, bet divi mandāti - "Mēs Mērsraga novadam". Četri mandāti Karlsonam nenodrošināja absolūtu vairākumu domē, un viņa saraksts palika opozīcijā. 16.jūnijā par domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Budreika. Par Budreiku balsoja trīs deputāti no LZS saraksta un divi deputāti no vēlētāju apvienības "Mēs Mērsraga novadam". Savukārt četri vēlētāju apvienības "Demokrātiju visiem" deputāti, paliekot mazākumā, balsoja par sava saraksta pārstāvi - iepriekšējo pašvaldības vadītāju Karlsonu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)