Banner 980x90

Pie Sabiles atklās holokausta upuru piemiņas zīmi

Ventspils, 25.jūl., LETA. Nākamnedēļ Talsu novada Abavas pagastā, netālu no Sabiles, atklās holokausta upuru piemiņas zīmi, aģentūra LETA uzzināja Talsu novada pašvaldībā.

Šogad aprit 76 gadi kopš holokausta notikumiem Talsu novadā. Šī gadadiena tiks pieminēta ar aizlūgumu un piemiņas zīmes "Sašautais akmens" atklāšanu 6.augustā plkst.12.

Talsu novada Abavas pagastā, netālu no Sabiles pilsētas, mežā starp Sabiles-Rendas ceļu un Abavu, atrodas Sabiles ebreju masu kaps. 1941.gada 6.augustā etniskā terora laikā tur tika nogalināti 240 Sabiles ebreji - gan bērni, gan pieaugušie.

Šai vietā paredzēts izveidot piemiņas ansambli, bet pašlaik ir tapusi piemiņas zīme "Sašautais akmens" - pulēts laukakmens ar 240 tajā izveidotiem caurumiem, kas simbolizē nošautos Sabiles ebrejus. Kā skaidroja pašvaldībā, viss ansamblis nākotnē veidos vienotu tēlu, kas ļautu ar cieņas pilnu attieksmi atcerēties un pieminēt traģisko Sabiles ebreju iznīcināšanu un gūt mierinājumu dabas harmonijā un skaistumā. Piemiņas ansambļa autori ir tēlnieks Ojārs Arvīds Feldbergs un arhitekts Mikus Lejnieks.

Piemiņas vieta tapusi par saziedotajiem līdzekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)