Banner 980x90

Pirmo reizi izdota Slīteres Nacionālā parka tūrisma karte

Ventspils, 2.aug., LETA. Turpinot aizsargājamām dabas teritorijām Latvijā veltītu izdevumu sēriju, karšu izdevniecība "Jāņa sēta" sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi pirmo reizi laidusi klajā Slīteres Nacionālā parka tūrisma karti, aģentūru LETA informēja izdevniecības pārstāve Dana Spulle.

Izdevums sniedz plašu informāciju par dabas un kultūrvēsturiskā mantojuma daudzveidību un dabas tūrisma un dabas izglītības iespējām Slīterē. Detālā apvidus karte parāda apskates objektu un naktsmītņu atrašanās vietas.

Slīteres Nacionālais parks ir viena no vecākajām aizsargājamām dabas teritorijām Latvijā. 1923.gadā tas dibināts kā Šlīteres dabas piemineklis un ilgus gadus kā Slīteres dabas rezervāts bijis apmeklētājiem nepieejams, bet kopš 2000.gada Slīteres Nacionālais parks aicina apmeklētājus iepazīt dabas un kultūrvēstures vērtības. Dabas daudzveidības ziņā šī ir viena no bagātākajām teritorijām Baltijas jūras piekrastē un Ziemeļeiropā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)