Banner 980x90

Plāno nomainīt Talsu pašvaldības izpilddirektoru

Ventspils, 26.jūn., LETA. Sekojot varas maiņai pašvaldībā, šodien plkst.13 Talsu novada domes ārkārtas sēdē lems par Talsu novada pašvaldības izpilddirektora Alda Vilsona atbrīvošanu no amata un jauna izpilddirektora iecelšanu, liecina domes sēdes darba kārtība.

Līdzšinējais izpilddirektors Vilsons, tāpat kā bijušais Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus, pārstāv partiju "Talsu novada attīstībai", kas, lai arī pašvaldību vēlēšanās saņēma visvairāk balsu, tomēr varu Talsu novadā saglabāt nespēja. Jaunais Talsu novada domes priekšsēdētājs Edgars Zelderis ("Mēs - Talsiem un novadam") jau ir paziņojis, ka pašvaldībā nepieciešams mazināt izpildvaras ietekmi un lēmumiem.

Ārkārtas domes sēdē plānots lemt arī par grozījumiem Talsu novada iepirkuma komisijas nolikumā, kā arī par vairāku komisiju sastāvu.

Jau ziņots, ka sešu Talsu novada domē ievēlēto partiju pārstāvji parakstījuši vienošanās memorandu par sadarbību. Sadarbības memorandu parakstījuši partijas "Mēs Talsiem un novadam", Latvijas Zemnieku savienības, Latvijas Zaļās partijas, "Vienotības", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Jaunās Konservatīvās partijas pārstāvji, kuriem kopā Talsu novada domē ir 12 no 17 deputātu vietām. Par jauno domes priekšsēdētāju ar 12 balsīm "par" ievēlēts Zelderis ("Mēs Talsiem un novadam").

Ārpus sadarbības memoranda palikusi līdzšinējā Talsu novada domes priekšsēdētāja Lācarus pārstāvētā partija "Talsu novada attīstībai" ar četriem deputātiem un Latvijas Reģionu apvienība, kas ieguvusi vienu deputāta vietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)