Banner 980x90

"Cemex Iespēju fonds" atbalstīs arī Talsu un Tukuma novadu iedzīvotāju iniciatīvas

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
Nodibinājums "Cemex Iespēju fonds" izsludinājis pirmo projektu konkursu Talsu un Tukuma novados, kura mērķis ir sniegt atbalstu projektiem, kas dažādo, uzlabo, sekmē un attīsta Talsu un Tukuma novadu iedzīvotāju dzīves kvalitāti un veicina vides aizsardzību, aģentūru LETA informēja "Cemex Iespēju fonds" valdes locekle Linda Ozola.

"Deviņus gadus ilgās darbības laikā fonds ir kļuvis par nozīmīgu sadarbības partneri Saldus un Brocēnu novadu iedzīvotāju iniciatīvu īstenošanā. Šajos novados atrodas uzņēmuma "Cemex" lielākās ražošanas struktūrvienības - cementa rūpnīca, kaļķakmens un mālu atradnes. Pērn, uzņēmumam pieņemot lēmumu par minerālmateriālu biznesa jomas paplašināšanu, tika izvērsta arī "Cemex Iespēju fonda" darbības teritorija, vispirms projektu konkursu izsludinot Madonas novadā un šogad arī Talsu un Tukuma novados," informē Ozola.

Pirmā Tukuma un Talsu novadu projektu konkursa prioritātes izvēlētas pamatojoties uz fonda un konkursa mērķi. Fonds atbalstīs projektus, kuros tiks veicināta droša un veselīga dzīves vide, rūpes par vidi, tās aizsardzību, sakopšanu un saglabāšanu, kā arī projekti, kuros tiks veicinātas vietējo iedzīvotāju izglītošanās iespējas un sabiedriskās aktivitātes kultūras, sporta un sociālās jomās.

Projektu konkursā var piedalīties nevalstiskās organizācijas, nodibinājumi un reliģiskās organizācijas, kā arī Talsu un Tukuma novadu pašvaldības iestādes.

Pirmā projektu konkursa aktivitātēm pieejamā summa ir 4500 eiro un maksimālā atbalsta summa vienam projektam ir līdz 800 eiro. Projektu pieteikumi tiks gaidīti līdz šī gada 21.oktobrim.

Projektus vērtēs komisija, kurā piedalās trīs pārstāvji no uzņēmuma SIA "Cemex", un pa vienam pārstāvim no Talsu un Tukuma novadiem. Par rezultātiem visi projektu iesniedzēji tiks informēti elektroniski. Projektu īstenošanas termiņš ir no 2016.gada 1.decembra līdz 2017.gada 31.maijam.

Nodibinājums "Cemex Iespēju fonds" ir SIA "Cemex" izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt novadus, kuros atrodās uzņēmuma struktūrvienības, ļaujot vietējai kopienai noteikt atbalstāmās prioritātes. 2008.gadā fonds ieguvis sabiedriskā labuma statusu.

2009.gadā "Cemex Iespēju fonds" ir ieguvis Zviedrijas Biznesa balvu kā labākais sociālās atbildības piemērs. Savukārt, 2014.gadā nodibinājums ieguvis atzinību Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā rīkotā konkursa "Par ieguldījumu cilvēka ilgtspējīgā attīstībā" kategorijā par sociālo atbildību.

Kopš fonda dibināšanas 2007.gada maijā dažādu aktivitāšu ietvaros atbalstīti un īstenoti 260 projekti un to skaits arvien palielinās. Ik gadu fonds izsludina atklātus projektu pieteikuma konkursus, fokusējoties uz vides saglabāšanu un infrastruktūras attīstību un interešu un izglītības programmu pieejamības nodrošināšanu dažādām iedzīvotāju vecuma grupām. Sākot ar 2010.gadu fonds vairākkārt ieguvis atbalstu no Eiropas Savienības un Ziemeļu Ministru padomes programmu ietvaros pieejamiem līdzekļiem dažādām nevalstisko organizāciju aktivitātēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)