Banner 980x90

Rojā notiks kino, mākslas un mūzikas festivāls "RojaL"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
No 28.jūlija līdz 30.jūlijam Rojā sesto gadu pēc kārtas norisināsies kino, mākslas un mūzikas festivāls "RojaL", aģentūru LETA informēja pasākuma organizatoru pārstāve Zane Dzene.

Festivāla konkursa skatē sacentīsies Baltijas valstīs un Polijā tapušās jauno kinematogrāfistu filmas, kuru darbus uzreiz pēc noskatīšanās analizēs profesionāļu žūrija. Labākā darba autors žūrijas vērtējumā saņems zelta godalgu, bet sudraba godalga tiks skatītāju simpātiju ieguvējam.

Latviešu animāciju festivālā pārstāvēs Vladimira Leščova, Kārļa Vītola un Jurģa Krāsona jaunākās filmas pieaugušajiem, bet animācijas darbnīcu bērniem vadīs animatore Ilze Ruska.

Īsfilmu programmu būs sarūpējis festivāls "2 Annas". Latviešu kino programmā iekļauta arī šogad Berlīnes kinofestivālā triumfējusī Renāra Vimbas debijas filma "Es esmu šeit", kā arī Unas Celmas drāma "Seko man".

Festivāla "RojaL" pasaules kino sadaļā šogad akcentēts dāņu kino - šī valsts tiks pārstāvēta ar sešām filmām, kuras piedāvā Dānijas Kultūras institūts Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Programmā iekļautas filmas "Babetes svētki", "Atmiņas par laulību" un "Eiropa", animācijas filmas "Lielais lācis" un "Degunradzis Otto", kā arī ģimenes filma "Karla un Jonass".

Festivāla "RojaL" laikā atklās arī mākslinieka Pētera Sidara darbu izstādi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)