Banner 980x90

Talsos notiks asins donoru diena

20.jūlijā no plkst.10.00 līdz 13.00 Valsts asinsdonoru centrs (VADC) rīkos izbraukumu Talsu pilsētas domē, pilsētas informācijas portāls Talsi24.lv uzzināja pašvaldībā.
Lai Valsts asinsdonoru centrs spētu nodrošināt ikdienas ārstniecības iestāžu pieprasījumu pēc asinīm un asins komponentiem, ik dienu asinis nepieciešams ziedot 150 asins donoriem visā Latvijā. Tādēļ VADS cer uz ikviena iedzīvotāja atsaucību. 

Asins nodošana nekaitē cilvēka veselībai. Nododot asins, organismā tiek stimulēta asinsrades sistēma un atjaunots asins sastāvs. Veselam cilvēkam nodot asins nav kaitīgi. Asins ziedošana raisa pozitīvas izjūtas - palīdzība kādam grūtā brīdī.

Ziedojot asins, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu – pasi, ID karti vai autovadītāja apliecību. No 1.jūlija katram donoram jāuzrāda arī savs bankas konta numurs, jo VADC uzsācis bezskaidras naudas norēķinus ar donoriem. Tas nozīmē, ka kompensācija zaudētā asins un asins komponentu apjoma atjaunošanai tiks ieskaitīta donora bankas kontā, nevis izmaksāta skaidrā naudā kā tas tika darīts līdz šim. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)