Banner 980x90

Talsos notiks Raimonda Tigula brīvdabas koncerts

Ventspils, 14.maijs, LETA. 2.jūnijā plkst.20 Talsos, Tiguļkalnā, jau septīto reizi norisināsies komponista Raimonda Tigula brīvdabas mūzikas koncerts, aģentūru LETA informēja koncerta organizatoru pārstāve Inga Zālīte.

Koncertā būs dzirdama Tigula un Pētera Vaska mūzika. Šogad Tiguļkalna ozolu ielokā komponists muzicēs kopā ar Gregorisko dziedājumu vokālo grupu "Schola Cantorum Riga" Guntara Prāņa vadībā un kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" un tā māksliniecisko vadītāju Normundu Šnē.

Koncerts pulcēs vienkopus mūziķus un to apvienības, ar kurām veidotajos sadarbības projektos atspoguļojas gan komponista daiļrades daudzpusība, gan īpaši Latvijas dabai, tautai, kultūrai un dzīvesziņai raksturīgās sajūtas un skanējums, skaidroja Zālīte.

Brīvdabas koncerts, kura idejas autors un mākslinieciskās programmas vadītājs ir Tiguls, pirmo reizi notika 2012.gadā. Kopš tā laika ik vasaru jūnija pirmajā sestdienā Tiguļkalnā - augstākajā no deviņiem Talsu pilsētas pakalniem - pulcējas komponista draugi un domubiedri, lai radīt īpašu sajūtu vakaru ikvienam koncerta apmeklētājam. Koncerts katru gadu apmeklētājiem pieejams bez ieejas maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)