Banner 980x90

Talsos uz ielas naktī sastop nepieskatītu puskailu trīsgadnieku basām kājām

Ventspils, 29.aug., LETA. Talsos kāds vīrietis naktī uz ielas sastapis nepieskatītu nepilnus trīs gadus vecu zēnu, kurš bija ģērbies tikai autiņbiksītēs. Noskaidrots, ka bērna pieskatīšana bija uzticēta 15 gadus vecam zēna radiniekam, kuram turklāt konstatēts alkohola reibums, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

28.augusta naktī ap plkst.3 policijā saņemta informācija par to, ka Talsos, Voldemāra Ruģēna ielā, kāds vīrietis uz ielas sastapis mazu bērnu, kurš viens pats atradies uz ielas. Vīrietis paskaidrojis likumsargiem, ka izdzirdējis bērna kliedzienus un raudas, tāpēc nolēmis paņemt viņu pie sevis automašīnā, lai bērns sasildītos - zēns bija puskails un ar basām kājām. Vīrietis nodomājis, ka kāds nāks bērnu meklēt, taču tad, kad tas nav noticis, viņš par notikušo informējis policiju.

Tā kā nebija zināmi bērna personas dati un dzīves vieta, pieņemts lēmums zēnu nogādāt Talsu novada krīžu centrā. Policisti apsekojuši tuvāko apkārtni vietā, kur zēns tika atrasts, taču nekas neliecināja par to, ka kāds meklētu bērnu.

Pēc dažām stundām tika saņemta informācija par to, ka netālu no vietas, kur zēnu atrada, manāma rosība. Likumsargi izbraukuši uz minēto adresi Kārļa Mīlenbaha ielā, kur sastapuši 15 gadus vecu jaunieti, kurš pastāstīja, ka ir bērna radinieks un zēna vecāki viņam uzticējuši bērnu pieskatīt. Jaunietis apgalvo, ka iemidzis, un pa to laiku bērns bez viņa ziņas atstājis dzīvesvietu.

Tā kā jaunieša izelpā bija jūtams alkoholam raksturīgs aromāts, viņš nogādāts policijas iecirknī, lai veiktu alkohola pārbaudi. Viņa izelpā konstatētas 0,14 promiles alkohola. Jaunietis nodots mātes aprūpē.

Savukārt mazā zēna vecāki, uzzinot par notikušo, nav slēpuši pārsteigumu par to, kā bērns varējis nokāpt no otrā stāva pa neapgaismotām stāvām kāpnēm.

Kā parasti šādos gadījumos, par notikušo informēta bāriņtiesa un sociālais dienests. Policija turpina noskaidrot notikušā apstākļus un katras iesaistītās personas atbildību šajā situācijā.

Jau ziņots, ka nesen līdzīgs gadījums bija Liepājā, kur Karostas mikrorajonā naktī uz ielas sastapti divus un trīs gadus veci zēni bez pieaugušo uzraudzības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)