Banner 980x90

Talsu domniekam Zelderim pārmet maldināšanu par it kā dotu kukuli, bet viņš pārmetumus noraida

Rīga, 12.sept., LETA. Talsu novada pašvaldība par sabiedrības maldināšanu saistībā ar viņam it kā dotu kukuli rosinās no Ētikas komisijas vadītāja amata atstādināt kādreizējo novada domes priekšsēdētāju un pašreizējo deputātu Edgaru Zelderi ("Mēs - Talsiem un novadam"), aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Viņa skaidroja, ka Zeldera atstādināšana tiks rosināta, jo pašvaldība guvusi apstiprinājumu, ka deputāts tīšuprāt ir maldinājis sabiedrību par to, ka viņš ir vērsies tiesībsargājošās institūcijās par viņam it kā piedāvātu kukuli.

Fedko stāstīja, ka pašvaldība šonedēļ saņēmusi atbildi no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), kurš informē, ka laika posmā no 2017.gada līdz šim brīdim nav saņemts Zeldera iesniegums par 2017.gadā it kā piedāvātu kukuli, kā arī KNAB nav sācis kriminālprocesu.

"Tā kā KNAB, kas tiešā mērā ir atbildīgs par koruptīvu gadījumu izskatīšanu, nav informēts, tad rodas šaubas arī par Zeldera vairākkārt minētā "kukuļa" piedāvājuma patiesumu. Šādā veidā ir ne tikai melots novada iedzīvotājiem, bet arī apzināti grauts Talsu novada publiskais tēls," pauda Fedko.

Minot, ka kukulis piedāvāts saistībā ar kādu no Talsu novada projektu realizāciju, tiek arī radīts maldīgs priekšstats par pašvaldības projektu realizēšanas gaitas likumību un tajā iesaistīto speciālistu godaprātu, piebilda Fedko.

Savukārt Zelderis aģentūrai LETA apgalvoja, ka par kukuļa piedāvājumu KNAB nav vērsies ar rakstisku iesniegumu, taču viņš par notikušo ziņojis, ticies ar biroja operatīvās nodaļas darbiniekiem, kā arī iesniedzis dažādus dokumentus.

Deputāts pieļauj iespēju, ka viņa ziņojums KNAB neparādās, jo viņš nav vērsies ar rakstisku iesniegumu. Lai gūtu pierādījumus tam, ka viņš ziņojis par kukuļa piedāvājumu, Zelderis šodien iecerējis viesoties KNAB, prasot apliecinājumu. Deputāts uzskata, ka pašvaldība vēlas ar viņu politiski izrēķināties, jo viņš joprojām ir aktīvs deputāts.

Jau ziņots, ka šā gada jūnija beigās Zelderis apgalvoja, ka viņam gadu iepriekš piedāvāts kukulis. 28.jūnija Talsu novada domes sēdē, izskatot deputātu pieprasījumu par neuzticības izteikšanu tā brīža domes priekšsēdētājam Zelderim, Zelderis apgalvoja, ka var pavisam tieši atzīt, ka viņam tika piedāvāts kukulis pagājušajā gadā, un par to ir informētas tiesībsargājošās iestādes.

Viņš apgalvoja, ka kukulis ir lielos apmēros par vairākiem saistītiem projektiem Talsos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)