Banner 980x90

Talsu novadā veidos dienas aprūpes centru pieaugušajiem ar garīga rakstura traucējumiem

Latvijas Sarkanais Krusts Talsu novadā veidos dienas aprūpes centru pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, aģentūru LETA informēja Talsu novada Sociālā dienesta vadītāja Dace Upleja.

Dienas aprūpes centrs atradīsies sociālās aprūpes centrā "Stūrīši" Laidzes pagastā. Centra uzturēšanā ar savu finansējumu piedalīsies arī Talsu novada pašvaldība. 11.septembrī Talsu novada dome plāno lemt par līdzfinansējuma piešķiršanu dienas aprūpes centra izveidošanai un uzturēšanai. 2015.gadā šim mērķim no pašvaldības budžeta plānots atvēlēt līdz 10 378 eiro, 2016.gadā līdz 20 756 eiro, 2017.gadā līdz 31 134 eiro, bet 2018.gadā - līdz 41 512 eiro. Tā kā paredzētā valsts atbalsta intensitāte pirmajā dienas aprūpes centra darbības gadā ir vislielākā un pakāpeniski samazinās, tad attiecīgi katru gadu pieaug plānotais pašvaldības līdzfinansējums, skaidroja Talsu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inita Fedko.

Dienas atbalsta centrā plānots sniegt palīdzību 15 personām ar garīga rakstura traucējumiem.

Sociālās aprūpes centru "Stūrīši" 2008.gadā kapitāli izremontētajās bijušajās leprozorija telpās Laidzes pagastā izveidoja Latvijas Sarkanā Krusta organizācija. Aprūpes centrs nodrošina ilgstošu sociālo aprūpi un sociālo rehabilitāciju cilvēkiem ar garīga un fiziska rakstura traucējumiem, kā arī gados veciem cilvēkiem, kuri paši sevi nespēj aprūpēt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)