Banner 980x90

Talsu pašvaldība cer sadarbībā ar LU paaugstināt iedzīvotāju izglītības līmeni un novada ekonomikas attīstību

Rīga, 2.nov., LETA. Talsu novada pašvaldība parakstījusi līgumu ar Latvijas Universitāti (LU), kas paredz sadarbību Talsu novada iedzīvotāju izglītības līmeņa paaugstināšanā, mūžizglītības koncepcijas īstenošanā un novada ekonomikas attīstībā, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Inita Fedko.

Talsu novada domes priekšsēdētājs Dainis Karols (LZS) klāstīja, ka no pašvaldības budžeta izglītībai tiek atvēlēts vairāk nekā 40%, parakstītais sadarbības līgums ar LU piedāvā vairāk iespēju mācībspēkiem un absolventiem, tā ir papildu iespēja turpināt izglītošanos LU, kas ir viena no vadošajām augstākās izglītības iestādēm Latvijā.

Savukārt LU rektors Indriķis Muižnieks skaidroja, ka, mainoties izglītības sistēmas struktūrai, LU tiešām kļuvusi par visas Latvijas universitāti, ne tikai par universitāti Rīgā. Tik plašs filiāļu tīkls līdz šim nav bijis.

"Filiāļu darbība ir kļuvusi ne tikai par izaicinājumu, bet arī par mūsu misijas sastāvdaļu. Esam vērsti uz Latvijas valsts, tautas un sabiedrības vajadzību īstenošanu maksimālā apmērā. To, kas vajadzīgs novadu attīstībai, varam vislabāk saprast un īstenot ar filiāļu starpniecību," pauda LU rektors.

Noslēgtais līgums nosaka vairākus sadarbības veidus - informācijas apmaiņu, studējošo prakses iespējas, sadarbību bibliotēku izmantošanā un bibliotēku fonda paplašināšanā, kopīgu projektu izstrādi un konferenču, kursu un semināru organizēšanu, studējošo kvalifikācijas, bakalaura un maģistra darbu tematu virzienu izstrādi saskaņā ar novada attīstības programmu, pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņu iespēju izmantot LU zinātniskās laboratorijas pētniecisko darbu izstrādes laikā, klātienes studentu piesaisti prakšu realizācijas laikā pašvaldības izglītības iestādēs ar mērķi ieinteresēt pedagogus darbam novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)