Banner 980x90

Talsu pašvaldība saņems kompensāciju no valsts

Talsi24.lv
Talsi24.lv

Valdība otrdien, 1.martā, atbalstīja izdevumu segšanu 195 504 eiro apmērā 18 pašvaldībām saistībā ar personu izvietošanu atskurbtuvēs pagājušā gada laikā.

Kompensāciju izmaksās Daugavpils, Jūrmalas, Jelgavas, Liepājas, Ventspils, Rīgas un Rēzeknes pilsētu pašvaldībām, kā arī Balvu, Daugavpils, Dobeles, Krāslavas, Ogres, Preiļu, Talsu, Ludzas, Ikšķiles, Tukuma un Olaines novada domēm.

Vislielākā summa paredzēta Liepājas domei - 41 085 eiro apmērā, otra lielākā ir Daugavpils domei - 33 645 eiro apmērā. Jelgavas domei izmaksās kompensāciju 33 585 eiro apmērā, bet Rīgas domei par atskurbtuvju pakalpojumu sniegšanu līdzfinansējums būs 30 261 eiro apmērā. Vēl salīdzinoši liela kompensācija tiks izmaksāta Jūrmalas domei - 10 170 eiro apmērā.

Pārējām pašvaldībām izmaksājamās summas ir zem 10 000 eiro robežas. Piemēram, Ogres novada domei kompensācija būs 8070 eiro apmērā, Ludzas novada domei - 5565 eiro apmērā, bet balvu novada domei - 7365 eiro apmērā. Vismazākās kompensācijas tiks izmaksātas Ikšķiles novada domei un Olaines novada domei - attiecīgi 102 un 51 eiro.

Valdībā 2014.gadā tika atbalstīts priekšlikums par atskurbināšanas pakalpojumiem izmaksāt pašvaldībām līdzfinansējumu 15 eiro apmērā par vienu personu, taču gada laikā kopējā summa nevar pārsniegt 200 000 eiro. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai katru gadu līdz 1.februārim ir jāapkopo pašvaldību iesniegtie pieprasījumi ar faktiskajiem izdevumiem, kas radušies atskurbināšanas pakalpojumu sniegšanā diennakts režīmā.

Finansējumu plānots atvēlēt no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)