Banner 980x90

Talsu slimnīcā uz laiku nebūs pieejami datortomogrāfijas un rentgena izmeklējumi

Saistībā ar diagnostikas iekārtu pārvietošanu no vecās Talsu slimnīcas uz jauno ēku Talsos uz laiku būs ierobežoti datortomogrāfijas un rentgena izmeklējumi, aģentūra LETA informēja Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā.

Līdz 3.oktobra plkst.8 Talsu slimnīcā nebūs pieejams datortomogrāfs, bet laika periodā no 22.septembra līdz 3.oktobra plkst.8 - stacionārais rentgena aparāts. Šajā laika periodā netiks veikti rentgena izmeklējumi ar ģimenes ārstu un citu speciālistu nosūtījumiem, nevarēs veikt profilaktiskās pārbaudes.

Vienlaikus slimnīca informē, ka visu diennakti bez izmaiņām vecajā slimnīcas ēkā V.Ruģēna ielā 7 tiek nodrošināta ķirurga, reanimatologa anesteziologa un terapeita pieejamība, kā arī laboratoriskie izmeklējumi.

Jaunās Talsu slimnīcas atklāšana paredzēta 30.septembrī. Nākamajā dienā pēc slimnīcas atklāšanas, proti, 1.oktobrī, no plkst.11 līdz 13 notiks atvērto durvju diena, kad jebkurš interesents varēs izstaigāt jauno slimnīcas ēku. Jau 2.oktobrī slimnīca sāks pieņemt pacientus - jaunajās telpās darbu sāks neatliekamās medicīniskās palīdzības punkts, uzņemšanas nodaļa un pārējās slimnīcas nodaļas, izņemot ambulatorās medicīnas nodaļu ar ģimenes ārstu un speciālistu kabinetiem, kas darbu sāks dažas dienas vēlāk - 6.oktobrī.

Slimnīca 8.septembrī saņēmusi aktu par Talsu slimnīcas ēkas pieņemšanu ekspluatācijā. Talsu novada būvvaldes komisija jaunuzbūvēto ēku apsekoja 5.septembrī. Apsekošanas laikā konstatēts, ka visi padarītie darbi atbilst projektam un ir izpildīti labā kvalitātē, kas bija par pamatu pozitīva atzinuma izsniegšanai un akta sagatavošanai. Tādējādi ēkas jaunbūve ar 8.septembri ir oficiāli pieņemta ekspluatācijā.

Jaunā slimnīcas ēka uzbūvēta Talsos, Stendes ielā 1. Tajā būs 26 gultas vietas iekšķīgo slimību jeb terapijas nodaļā, 10 gultas ķirurģijai, trīs gultas intensīvajai terapijai, četras gultas dienas stacionāram, kā arī trīs observācijas gultas steidzamās medicīniskās palīdzības punktā. Tāpat jaunajā slimnīcā būs plaša ambulatorās medicīnas nodaļa ar ģimenes ārstu un speciālistu kabinetiem, kā arī laboratorija un rehabilitācijas nodaļa.

Slimnīcā tiks nodrošināti arī diagnostikas pakalpojumi, tostarp rentgenogrāfijas izmeklējumi, datortomogrāfija un ultrasonogrāfija. Darbu turpinās arī grūtnieču aprūpes kabinets un hemodialīzes nodaļa.
2009.gadā Talsu slimnīca no lokālas slimnīcas pārtapa par aprūpes slimnīcu ar minimālām ārstēšanas iespējām. Daļa darbinieku tika atlaista. Lai izvairītos no iespējamās Talsu slimnīcas slēgšanas, tika sāktas sarunas ar Ventspils domi par abu pilsētu slimnīcu apvienošanu. Veiksmīgo sarunu rezultātā Talsu slimnīca tika apvienota ar Ventspils slimnīcu, kurai bija reģionālās daudzprofilu slimnīcas statuss. Šīs izmaiņas bija nepieciešamas gan darbinieku, gan pacientu dēļ, skaidroja slimnīcā. 2010.gadā nodibināta slimnīcu apvienība - kapitālsabiedrība "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca".

Apvienība saņēma Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu - 1,42 miljonus eiro, un tika sākts darbs pie jaunas slimnīcas ēkas būvniecības ieceres Talsos, šī mērķa sasniegšanai piesaistot Eiropas Savienības (ES) un valsts budžeta līdzekļus. No ES fondiem kopumā izdevies piesaistīti 6,11 miljoni eiro. Līdzfinansējumu piešķīra arī Talsu novada un Rojas novada pašvaldības.
Kopējās slimnīcas būvniecības izmaksas bija 7,32 miljoni eiro.

Pašreizējo slimnīcas ēku Voldemāra Ruģēna ielā nolietojums vairs neļauj tajās turpināt veselības aprūpi. Atbilstoši ekspertu slēdzienam ēkas nav iespējams atjaunot. Piemēram, pamati ir nolietojušies par 80%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)