Banner 980x90

Talsus apmeklēs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs

Piektdien, 24. jūlijā, Talsu novada pašvaldībā ieradīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Priede, reģionālās vizītes laikā ministrs ar domes deputātiem apspriedīs jautājumus par valsts finansētajiem atbalsta pasākumiem reģionos, par ES struktūrfondu projektiem, kas plānoti nākamajos ceturkšņos, kā arī par turpmākajām iespējām ūdensvadu un kanalizācijas tīklu atjaunošanā vai būvniecībā mazapdzīvotās vietās.

Ministrijas pārstāvji centīsies atbildēt uz pašvaldības sagatavotajiem jautājumiem, proti, vai projektu vērtēšanas kritērijos, kas izstrādāti Specifiskā atbalsta mērķa (SAM) projektu apguvei, ir iestrādāts, ka Talsu novadā bez reģionālas nozīmes centra Talsiem vēl ir trīs pilsētas (Stende, Valdemārpils, Sabile), kas nosacīti atbilst mazo novadu pilsētām. Tiks jautāts arī par iespējamajām prognozēm ES fondu projektu konkursu atvēršanā un to apguves kritērijiem, ierosinot arī savlaicīgu projektu termiņu plānošanu.

Pašvaldības vadība un Attīstības plānošanas nodaļas pārstāvji runās par iespējām iesniegt projektus, lai turpinātu atjaunot vai no jauna izbūvēt ūdensvadu / kanalizāciju tīklus mazajās apdzīvotajās vietās (zem 2000 iedzīvotājiem), kā arī par NATURA 2000 noteiktajām prioritātēm.

Vizītes laikā ministrs Gerhards tiksies arī Talsu novada uzņēmējiem, viesosies uzņēmumos "LAC serviss" un "Krauzers", kā arī apmeklēs Stendi, lai iepazītos ar jau īstenotajiem projektiem un noskaidrotu pilsētas attīstības turpmākās perspektīvas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)