Banner 980x90

Tiesa turpinās skatīt lietu pret bijušo "Talsu gaļas" amatpersonu Grīnbergu

Rīga, 6.febr., LETA. Talsu rajona tiesa šodien turpinās skatīt krimināllietu par krāpšanu lielā apmērā, kur viens no apsūdzētajiem ir bijusī gaļas pārstrādes uzņēmuma "Talsu gaļa" amatpersona Oskars Grīnbergs.

Kopumā šajā lietā pie kriminālatbildības ir sauktas trīs personas - arī Andris Bērziņš-Kalācis un Mārtiņš Lukstiņš.

Viņi apsūdzēti pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas jeb par krāpšanu lielā apmērā, tāpat divas personas sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 218.panta otrās daļas par diviem noziedzīgiem nodarījumiem jeb par izvairīšanos no nodokļu vai tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas.

Vēl trešajai personai celta apsūdzība par viena noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kura sastāvs paredzēts jau minētajā Krimināllikuma 218.panta otrajā daļā.

No valsts budžeta tika izkrāpti 51 779 lati jeb 73 676 eiro. Savukārt attiecībā uz noziedzīgu nodarījumu pēc Krimināllikuma 218.panta otrās daļas runa ir par summu 224 103 latu jeb 318 870 eiro apmērā. Tāpat divas apsūdzētās personas tiek apsūdzētas par izvairīšanos no ar nodokli par apliekamo objektu nomaksas, nodarot valstij zaudējumus lielā apmērā - 100 485 eiro.

Jau ziņots, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka fiktīvo darījumu dokumentu sagatavošanā piesaistīti kvalificēti juristi un fiktīvo uzņēmumu amatpersonas tika labi instruētas un īpaši sagatavotas, lai pārbaužu gadījumos spētu radīt šķietami ticamu darījumu esamību un darījumu ķēdes neradītu aizdomas.

Kā norāda pirmstiesas izmeklēšanā iegūtās ziņas, noziegums ir rūpīgi izplānots un organizēts. Kā fiktīvo uzņēmumu amatpersonas tiek izmantotas gan organizētājiem lojālas un pietuvinātas personas, gan arī ārvalstnieki, proti, Baltkrievijas iedzīvotāji. Par uzņēmumu pilnvarotām personām ar atpakaļejošiem datumiem noformētas personas, kuras nav informētas par šādu stāvokli, un to dati izmantoti bez šo personu ziņas.

Savukārt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 18.janvārī izbeidza "Talsu gaļas" maksātnespējas procesu. Šāds lēmums pieņemts, jo tika izpildīts kreditoru prasījumu segšanas plāns.

Par maksātnespējīgu AS "Talsu gaļu" tiesa pasludināja 2014.gada 15.augustā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)