Banner 980x90

VARAM: Nevaram iebilst pret Mērsraga novada mēra amatu savienošanu

Rīga, 6.okt., LETA. Par to, vai pieļaut Mērsraga novada priekšsēdētāja darba pienākumu savienošanu ar citiem amatiem, ir jālemj novada domei, aģentūrai LETA uzsvēra Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Laura Jansone.

"Likums neaizliedz savienot domes priekšsēdētāja amatu ar Engures ezera dabas parka fonda un Mērsraga ostas valdes priekšsēdētāja amatiem, ja par darba pienākumu apvienošanu ir lēmusi attiecīgā novada dome," skaidroja VARAM pārstāve.

Līdz ar to, ja likums pieļauj šādu amatu apvienošanu, ministrijai nav nekāda tiesiska pamata sniegt saistošus norādījumus par šādu amatu savienošanas lietderību un citiem apsvērumiem. Izvērtēt visus lietas apstākļus esot konkrētā novada domes ekskluzīva kompetence.

VARAM skaidroja, ka, lemjot jautājumu par amatu savienošanu, domei ir pienākums izvērtēt, vai amatu savienošana neradīs interešu konfliktu, nebūs pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai. Tāpat šis lēmums jāpieņem mēneša laikā pēc novada priekšsēdētāja stāšanās amatā.

Septembra izskaņā par Mērsraga novada domes priekšsēdētāju ievēlēja Robertu Šiliņu ("Mēs Mērsraga novadam"), taču domes deputāti nav spējuši vienoties par atļauju Šiliņam savienot mēra amatu ar Engures ezera dabas parka fonda un Mērsraga ostas valdes priekšsēdētāju amatiem.

Četri deputāti, kuri pārstāv Latvijas Zemnieku savienību (LZS) un sarakstu "Mēs Mērsraga novadam", balsoja par atļauju domes priekšsēdētājam savienot amatus, bet četri saraksta "Demokrātiju visiem" balsoja "pret".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)