Banner 980x90

Vecā ledusskapja jeb sadzīves tehnikas izvešana par brīvu? Jā!

Foto: Bigstock.com / Lopolo
Foto: Bigstock.com / Lopolo
Nekas nav mūžīgs, it īpaši – elektroierīces un sadzīves tehnika. Taču, ja ar sadzīves atkritumiem tikt galā ir salīdzinoši vienkārši – tos atliek iemest atbilstošajā konteinerī –, ar sadzīves tehniku ir sarežģītāk, jo tā jānodod speciālos atkritumu šķirošanas punktos, turklāt sadzīves tehnika mēdz būt smaga un aizņemt daudz vietas. Ērtākais risinājums ir sadzīves tehnikas nodošana atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumam.

Sadzīves tehnikai – īpaša vieta
Nonākot situācijā, kad iegādāta jauna sadzīves tehnika, bet veco nav kur likt, pirmā doma – veco televizoru, ledusskapi, plīti vai citu ierīci varētu iemest sadzīves atkritumu tvertnē vai novietot to turpat blakus. Taču šādi rīkoties nedrīkst – sadzīves tehnikā esošās vielas var nopietni apdraudēt apkārtējo vidi un cilvēku veselību. Vēl viena iespēja ir aizvest iekārtu uz kādu no savākšanas punktiem, taču tādā gadījumā jārēķinās, ka pašam iekārtas būs jāiznes no mājām, kā arī jānogādā līdz attiecīgajam punktam, kas turklāt nereti strādā vien noteiktā darba laikā. Taču ir pieejams arī vienkāršāks risinājums – sadzīves tehnikas nodošana atkritumu apsaimniekotājiem. Tādējādi Tu gan ietaupīsi savu laiku, gan parūpēsies par to, ka nevajadzīgās ierīces nonāktu tur, kur tām ir jānonāk – uz pārstrādi.

Sadzīves tehnikas izvešana un pārstrāde faktos
Vai zināji, ka teju visus materiālus sadzīves tehnikā un citās elektroierīcēs iespējams izmantot vēl vienu reizi? Lūk, daži fakti:
- no televizoriem atkārtoti iespējams izmantot 96–97 % materiālu;
- no ledusskapja – 85–90 % procentus;
- savukārt no mobilajiem telefoniem – aptuveni 83 %.

No katra ledusskapja, telefona vai televizora, kuru nododam, tiek atkārtoti pārstrādāts liels apjoms ar jauniem materiāliem – būtiski ietaupām dabas resursus.

Ko sevī ietver sadzīves tehnikas savākšana?
Sadzīves tehnika ir ļoti dažāda. Šajā preču kategorijā ietilpst tādas lietas kā veļas mašīnas un plītis, ledusskapji, trauku mazgājamās mašīnas u.c. Taču, neatkarīgi no tā, kura sadzīves tehnikas ierīce kļuvusi lieka, to bez maksas piedāvā savākt uzņēmums SIA "Eco Baltia Vide". Lai pieteiktos šim pakalpojumam, jāveic divas vienkāršas darbības:
- apkopo informāciju par to, no kurām precēm vēlies atbrīvoties;
- piesakies sadzīves tehnikas izvešanai, zvanot pa tālruni 27737611.

Taču pirms kontaktēšanās ar uzņēmumu ņem vērā, ka
- attiecīgais pakalpojums tiek piedāvāts Rīgā, Mārupē, Ādažos, Babītē un Salaspilī;
- daudzdzīvokļu namos bez lifta par tehnikas nonešanu, kas atrodas 3. stāvā vai augstāk, tiek piemērota papildus samaksa;
- elektroprecēm un sadzīves tehnikai nodošanas brīdī jābūt neizjauktām.

SIA "Eco Baltia Vide" pakalpojumu klāsts ir ļoti plašs
Sadzīves tehnikas izvešana nebūt nav vienīgais pakalpojums, ko piedāvā "Eco Baltia Vide". Uzņēmuma pakalpojumu klāstā atrodama arī:
- sadzīves atkritumu apsaimniekošana gan privātām, gan juridiskām personām;
- sezonālie pakalpojumi, piemēram, lapu savākšana, zāles pļaušana, sniega tīrīšana u.c.;
- telpu un teritoriju uzkopšana;
- atkritumu šķirošanas konteineru uzstādīšana;
- elektroenerģijas tirdzniecība mājsaimniecībām un juridiskām personām.

Detalizētāku informāciju par katru no pakalpojumiem iespējams atrast uzņēmuma mājaslapā, turklāt katrā pakalpojuma sadaļā atrodama arī kontaktinformācija vai pieteikuma forma konkrētā pakalpojuma pieteikšanai.

Ja Tev nepieciešama elektrotehnikas vai sadzīves tehnikas savākšana, piemēram, ledusskapja izvešana, sazinies ar SIA "Eco Baltia Vide" pārstāvjiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)