Banner 980x90

Veco Talsu slimnīcas ēku varētu pārdot izsolē

Lemjot, ko iesākt ar veco Talsu slimnīcas ēku, viens no risinājumiem varētu būt tās pārdošana izsolē, aģentūru LETA informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" valdes locekle Kristīna Bidzāne.

Kopš pagājušā gada rudens, kad Talsu slimnīca sāka darbu jaunās telpās, kļuvis aktuāls jautājums par vecās slimnīcas ēkas, V.Ruģēna ielā 7, Talsos, turpmāko izmantošanu. Pašlaik ēka ir iekonservēta, tai tiek nodrošināta apsardze.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vadība ir izteikusi piedāvājumu nodot ēku Talsu novada pašvaldībai iedzīvotāju sociālo vajadzību funkciju realizēšanai, kā arī lūgusi izteikt citus Talsu novada pašvaldības priekšlikumus par vecās slimnīcas ēkas izmantošanu, nodošanu nomā vai patapinājumā, pārdošanu izsolē u.c. Šī gada janvārī Talsu novada pašvaldība rakstiski informējusi slimnīcas vadību, ka jautājums par veco slimnīcas ēku skatīts 2014.gada 15.decembra Talsu novada domes Tautsaimniecības komitejas sēdē. Tajā pausts komitejas viedoklis, ka pašvaldība nesaskata vajadzību iegūt savā īpašumā piedāvāto ēku.

Ņemot vērā faktu, ka viens no risinājumiem varētu būt ēkas pārdošana izsolē, bet tās atsavināšanu varētu apgrūtināt fakts, ka ēkas lielākā daļa atrodas uz Talsu novada pašvaldībai piederošas zemes un privātīpašumā esoša zemes gabala, ir nosūtīta vēstule Talsu novada pašvaldībai ar lūgumu lemt par zemesgabala turpmākas lietošanas nosacījumiem ēkas atsavināšanas gadījumā vai arī iespējamu vienlaicīgu pašvaldības zemes gabala pārdošanu kopā ar uz tā atrodošos ēku.

Pašlaik nav zināms, kad varētu izsludināt izsoli.

Jau ziņots, ka 2014.gada rudenī tika atklāta jaunā Talsu slimnīcas ēka. Jaunā slimnīca uzbūvēta Talsos, Stendes ielā 1, par 7,33 miljoniem eiro.

Iepriekš slimnīcas ēka Talsos atradās tehniski un morāli novecojušās telpās V.Ruģēna ielā. Ēka sastāvēja no vairākām daļām, kas celtas laika posmā no 1894.gada līdz 1982.gadam. Atbilstoši ekspertu slēdzienam ēku praktiski nav iespējams atjaunot. Piemēram, tās pamatiem konstatēts nolietojums 80% apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)