Banner 980x90

Iznācis vēsturisks romāns par Livoniju

2016. gada decembrī izdevniecībā "Latvijas Avīze" iznācis Talsu novada muzeja speciālista vēstures jautājumos – Guntara Tennes vēsturiskais romāns "Gredzens ar dārgakmeni".

Tikšanās ar autoru un jaunās grāmatas atvēršana notiks 2017. gada 26. janvārī plkst.16.00 Talsu novada muzejā. Tikšanās pēcpusdienā būs iespējams uzzināt vairāk par Piltenes pilsētas sākotni, ar to saistītiem vēsturiskiem faktiem, nostāstiem un leģendām.

Romānā atspoguļoti notikumi 14. gadsimtā Kurzemē, kad risinās Livonijas ordeņa un Rīgas pilsētas karš. Agrā rītā apmetnē pie Piltenes pils ierodas negaidīts svešinieks. Viņam uzticēts nogādāt steidzamu vēsti pils komandantam, kas skars visus apmetnes iemītniekus. Jaunais kursis nemaz nenojauš, ka satiks jaunavu, kura acumirklī salauzīs viņa sirdi un prātu. Liktenīgas izvēles priekšā tiks nostādīts ne tikai viņš vienīgais.

"Autors, kurš jau iepriekš parādījis savu varēšanu vēsturiskā romāna žanrā, to kopj arī šoreiz. Nu rakstnieks atkāpies vēl tālāk – senajā Livonijā. Mīla, viltus un ticība labajam ir tās būšanas, kuras auklē romāna darbību," vērtē literāts Aivars Eipurs.

Guntars Tenne pazīstams lasītājiem ar diviem Kurzemes hercogistes laikam veltītiem romāniem – "Asmens pret asmeni" (2005.g.) un "Pērles un pelni" (2009., 2015.g.).

Gita Japiņa, Talsu novada muzeja galvenā speciāliste darbā ar sabiedrību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)