Banner 980x90

Vientuļie Talsu seniori tikušies kopīgās brokastīs

Jau piekto gadu neilgi pirms Valsts svētkiem, ir viena sestdiena, kad laiks kļūst rimtāks un gaišāks, jo uz kopīgu satikšanos pulcējas Talsu novada vientuļie seniori. Tas ir prieka un sirds siltuma avots ne tikai pasākuma dalībniekiem, bet arī organizatoriem, jo ļauj izbaudīt patiesu prieku acīs un pārdomāt dzīves vērtības. 

Šogad Labestības brokastis notika 7.novembrī. "Nesaki man neko... Paklusē! Ir vienkārši ļoti labi, ka tu esi pasaulē" – ar šādiem dziesmas vārdiem sākās piektās Labestības brokastis. Un tieši par to, cik sirds silta un gaiša var būt vienkārša kopā būšana ar vienaudžiem, pasākumā pārliecinājās vairāk nekā 50 vientuļie Talsu pilsētas seniori un Laucienes pansionāta iemītnieki.

"Kad man atnesa ielūgumu, es sabijos, ka aploksnē noteikti ir kāds nenomaksāts rēķins. Bet es kļūdījos. Šis pasākums mums, senioriem, ir ļoti svarīgs, lai kaut uz dažām stundām izrautos no mājām," tā atzina kāda no Labestības brokastu dalībniecēm.

Pasākumu seniori aizvadīja sirsnīgās sarunās un pildot dažādus uzdevumus. Lai atminētu filmu un dziesmu fragmentus, pasākuma dalībniekiem bija nepieciešamas vien dažas sekundes. Bet senās Talsu fotogrāfijas ļāva atgriezties jaunības atmiņās gan par to, kā savulaik pilskalnā nodegusi Lamekina klētiņa, gan par skaistāko puisi, kas kalna galā gaidījis meiteni uz satikšanos.

"Mūsu dzīvi veido mirkļi – priecīgi, laimīgi un reizēm arī sāpīgi. Bet vissvētīgākie ir tie mirkļi, kad varam būt pateicīgi," tā savā uzrunā Labestības brokastu dalībniekiem sacīja Talsu novada domes priekšsēdētāja vietniece Sandra Pētersone. Viņa atzina, ka ir pateicīga senioriem par mirkli sestdienas rītā, ko iespējams pavadīt visiem kopā, gaišumu, ar kādu pasākuma dalībnieki piepildījuši telpu, un vēlēja senioriem mirdzumu acīs nepazaudēt arī ikdienā.

Savukārt Uguņciema baptistu draudzes mācītājs Kaspars Maķevics atgādināja, ka jauniešiem nepieciešams pieredzes bagātāko cilvēku mīlestība, padoms un atbalsts. "Lai gan viņi saka, ka to nevajag, sirdī viņi tomēr ieklausās. Un jums ir ko jauniešiem dot!" sacīja Maķevics.

Katrs no pasākuma dalībniekiem, mājup dodoties, saņēma ne tikai labas veselības vēlējumus un solījumu tikties arī nākamgad, bet arī svētku paciņu, kas sarūpēta ar Borisa un Ināras Teterevu fonda finansiālo atbalstu.

Senioriem, kas veselības stāvokļa dēļ nevarēja ierasties pasākumā, paciņu mājās nogādās Talsu novada fonda brīvprātīgie. Pavisam saldi svētku sveicieni nonāks pie 600 Talsu, Mērsraga, Rojas un Dundagas novadu senioriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)