Banner 980x90

ĀM: Šis gads Latvijas ārpolitikā un ekonomikā paies Ķīnas zīmē

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Šis gads Latvijas ārpolitikā un ekonomikā paies Ķīnas zīmē, trešdien, 25.maijā, Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdē atzina Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs.

Viņš Saeimas deputātus informēja par rudenī gaidāmo "16+" formāta sēdi, kā arī Latvijas un Ķīnas valdību pārstāvju divpusējo tikšanos, ko Pildegovičs nodēvēja par "augstāko punktu Latvijas un Ķīnas attiecībās".

ĀM valsts sekretārs informēja, ka pakāpeniski aug abu valstu tirdzniecības apjomi un abas valstis ekonomisko sadarbību lielākoties saskata transporta un loģistikas jomās, lai gan liels potenciāls ir arī pārtikas, kosmētikas, tirdzniecības, tūrisma u.c. jomās.

Savukārt Satiksmes ministrijas (SM) tranzīta politikas departamenta direktors Andris Maldups informēja, ka valsts potenciālajiem Ķīnas sadarbības partneriem var piedāvāt divus projektu tipus - valsts nozīmīgos investīciju projektus un privātās iniciatīvas projektus.

Pēc SM pārstāvja teiktā, valsts transporta jomā virza divus projektus. Pirmkārt, investora piesaiste nacionālajai aviokompānijai "airBaltic", kā arī jaunu lidmašīnu iegāde un tiešo reisu sākšana virzienā uz Ķīnu. Otrkārt, "Rail Baltica" intermodālais loģistikas centrs Salaspilī.

Saeimas komisija šodien uzklausīja SM sagatavoto ziņojumu par aktuālajiem valsts stratēģiskajiem investīciju projektiem sadarbībā ar Ķīnu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)