Banner 980x90

Ar jauniem darbiem papildināts Talsu gleznu maršruts "Māksla uzzied Talsos"

Rīga, 12.sept., LETA. Talsos veidotais gleznu maršruts "Māksla uzzied Talsos" kļuvis par 15 darbiem bagātāks, ļaujot aplūkot jau 37 gleznu reprodukciju ekspozīcijas, aģentūru LETA informēja Talsu novada tūrisma informācijas centra pārstāve Līva Dāvidsone.

Pilsētā izvietota pastāvīga 37 gleznu reprodukciju ekspozīcija, kurā apvienotas dažādos laikos, stilos un tehnikās tapušas Talsu ainavas. Tās radījuši tādi mākslinieki kā Žanis Sūniņš, Jēkabs Spriņģis, Konrāds Ubāns, Biruta Baumane, Inārs Helmūts, Jānis Andris Osis, Frederiks Fībigs, Ervins Volfeils, Romis Bēms, Lidija Auza, Rūta Opmane un citi.

Talsi vienmēr bijuši mākslinieku loloti, tādēļ mākslinieki bieži šo pilsētu atveido savos darbos, pauda Dāvidsone. Izcilākos un interesantākos darbus gleznu maršrutam izvēlēties palīdzēja Talsu novada muzeja galvenā speciāliste mākslas jautājumos un viena no autorēm Guna Millersone.

Gleznu maršrutā iekļautas arī piecu gleznu trīsdimensiju vizualizācijas. Reprodukcijas ar trīsdimensiju grafikas palīdzību video formātā vizualizējis mākslinieks Artūrs Krūmiņš. Šo "dzīvo gleznu" apskatei būs nepieciešams viedtālrunis ar QR aplikāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)